Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Jornades de Tallers de Robòtica Educativa en la Nau Jove

  • 25 de juliol de 2016
Robòtica Educativa Nau Jove

La Nau Jove de la Universitat de València en col·laboració amb la ETSE-UV ha organitzat tres jornades de Tallers de Robòtica Recreativa en els quals joves de 13 a 16 anys poden programar i experimentar amb micro-robots. Aquests tallers s'integren dins de les activitats de les activitats programades per la Nau Jove, concordes amb la filosofia d'oferir una proposta entre formació i aprenentatge d'una forma divertida i experimental.

Els tallers, organitzats per investigadors i professors del Grup de Recerca DSDC i per la Branca d'Estudiants IEEE de la Universitat de València (IEEEsbUV), tracten de mostrar d'una forma amena i molt pràctica els principis electrònics, informàtics i mecànics de la robòtica. Per a açò, els participants han pogut programar els sensors i actuadors dels robots basats en LEGO i Arduino.

Mitjançant la realització d'aquests Projectes de Robòtica es pretén ensenyar als estudiants de nivells d'educació secundària algunes de les aplicacions que pot tenir l'Enginyeria i al mateix temps els atorga la capacitat d'aprendre importants coneixements a través de la construcció, programació i prova dels robots.

Durant aquest procés apareixen conceptes clau que es relacionen amb les noves tecnologies, matemàtiques, física, treball en equip i comunicació i, al mateix temps, aprenen el procés d'explorar, planificar i resoldre problemes.

Més informació: http://naujove.blogs.uv.es/