Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

V CIBERLIGA de la Guàrdia Civil, amb la col.laboració de la ETSE-UV

  • 15 de maig de 2023
 V CIBERLIGA de la Guàrdia Civil, amb la col.laboració de la ETSE-UV

Una nova oportunitat per a aprendre sobre ciberseguretat de manera pràctica, multidisciplinària i divertida, en la qual podrán participar estudiants de l’ETSE-UV.

Aquest projecte va sorgir de la iniciativa "Lliga de Reptes en el Ciberespai", més coneguda col·loquialment com CIBERLIGA de la Guàrdia Civil, amb l'objectiu de potenciar i fer valdre el talent de la major part de l'alumnat universitari que cursa estudis relacionats amb la ciberseguretat des d'una visió pluridisciplinària.
Així doncs, la ETSE-UV será col.laborador i els estudiants participarán des de les aules d’aquest centre,
comptant amb la col·laboració de professorat dels graus de Telemàtica, Informàtica i Ciència de dades que fomentaran en diverses assignatures la participació d'estudiants.

Gràcies a l'èxit obtingut en les quatre edicions anteriors, que han comptat amb més de 3.5000 participants, es tracta ja de la cinquena edició de Seguretat Interior que contribueix a formar sobre ciberseguretat de manera pràctica i divertida, i enfortir va rostir l'actual ecosistema de ciberseguretat amb professionals més ben formats, amb l’objectiu de crear una societat més cibersegura.

En conjunt, aquesta ciber-competició s'ha consolidat com a referent en difusió de cultura de ciberseguretat i com a punt de trobada per als principals actors conjuminen esforços per a arribar als joves. Per a estudiants universitaris i de formació professional compta amb la modalitat amateur.

Cal destacar que hi haurà un curs de formació de 20 hores per l'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe), des d'on es poden descarregar reptes d'exemples  https://www.incibe.es/ed2026/talento-hacker/academia-hacker

La fase classificatòria i semifinal es desenvoluparan en modalitat en línia, a través d'un innovador metavers que recrearà amb total similitud un entorn real, on a part del desenvolupament de la competició, tindran lloc altres activitats divertides i formatives.

El període d'inscripcions es en setembre,  a través de la pàgina web (https://www.nationalcyberleague.es/) i de la resta de canals oficials, amb el corresponent formulari. I la Lliga tindrà lloc entre octubre i novembre.