Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

LA UNIVERSITAT DE VALENCIA ENTREGA ELS PREMIS MOTIVEM 2025

  • 17 de juliol de 2025

La professora de la ETSE Esther Durá ha sigut guardonada com a docent coordinadora d'un dels grups premiats.

La Universitat de València ha celebrat aquest dimecres el lliurament dels Premis Motivem 2025. L'acte ha tingut lloc a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau. Aquesta iniciativa té com a objectiu impulsar la creativitat emprenedora de l'estudiantat universitari, en col·laboració amb el professorat. Està coordinada pel Vicerectorat d'Innovació i Transferència i gestionada per la Fundació ADEIT.

Durant l'acte, que ha comptat amb representació institucional i acadèmica, s'han atorgat premis a quatre equips finalistes en les seues respectives branques de coneixement:

DisasterMatters, premiat en la branca d'Arquitectura i Enginyeria, ha desenvolupat una aplicació per a la gestió d'emergències. El projecte connecta a persones afectades, voluntariat i autoritats després d'una catàstrofe. Jaime Casas, director d'Institucions de la Comunitat Valenciana de CaixaBank, ha fet lliurament del guardó. Aquest equip està compost pels estudiants Noufel Garcés i Rubén Jiménez (Grau en Enginyeria Multimèdia); Inés Mondría (Màster Universitari en Investigació en Didàctiques especifiques); Boryana Vladimirova (Grau en Ciències Ambientals), i Beatriz Yordanova (Grau en Medicina), amb la coordinació de la docent Motivem Esther Durá (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria-ETSE)

En la categoria de Ciències, l'equip MycoRelax ha sigut reconegut per un postbiòtic natural que combat l'estrés i l'ansietat sense efectes secundaris. El premi ha sigut entregat per José Antonio Pérez, director general d'Universitats de la Generalitat Valenciana. Aquest projecte ha sigut desenvolupat pels estudiants: Adrián Berenguer i Markus Häner (Grau en Biotecnologia); Carlos Marqués (Enginyeria Multimèdia), i Sara Monzonís (Grau en Administració i Direcció d'Empreses) amb la coordinació de la docent María Jesús García (Facultat de Ciències Biològiques) i dels docents col·laboradors Joan Ramón Sanchis (Facultat d'Economia) i Carmen González (Facultat de Ciències Biològiques).

En Ciències Socials i Jurídiques, l'equip MIC ha rebut el premi per una experiència immersiva en realitat virtual. El seu objectiu és sensibilitzar sobre l'assetjament sexual en espais d'oci nocturn. La rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre, ha anunciat el projecte premiat en aquesta categoria. Aquesta idea l'han desenvolupada els estudiants Clara Ballester i Irene Postigo (Grau en Treball Social), i Marta Román (Grau en Psicologia), amb la coordinació de Faraj Abu-Elbar (Facultat de Psicologia i Logopèdia) i la col·laboració d'Irene Cano (Facultat de Psicologia i Logopèdia).

Finalment, l'equip MicroGum ha sigut guardonat en la branca de Ciències de la Salut. La seua proposta consisteix en un xiclet amb enzims capaços de descompondre microplàstics ingerits. El premi ha sigut entregat per Ángela Pérez, presidenta del Consell Social de la Universitat de València i de ADEIT. Aquest equip està compost pels estudiants Miguel Arias (Grau en Farmàcia); Marta Delgado i Laura Serreta (Grau en Psicologia); Alejandro Mirón (Doble Grau en Física i Matemàtiques); Aitana Ramos (Grau en Medicina) i coordinat per la docent Motivem Consuelo Borrás (Facultat de Medicina i Odontologia) i la col·laboració de Sandra Simó (Facultat de Psicologia i Logopèdia).

En la seua intervenció, la rectora María Vicenta Mestre ha subratllat el paper de Motivem com a eina per a "potenciar el talent universitari i reforçar el vincle entre la universitat i la societat". Rosa Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència i directora de la iniciativa, ha presentat els resultats d'aquesta edició i ha agraït la implicació de l'estudiantat i del professorat. "Motivem ha suposat un canvi de paradigma. Dota al professorat d'eines per a promoure competències transversals, que no estan contemplades en l'aprenentatge tradicional de la Universitat i que tan importants són". La vicerectora ha afegit que "l'adquisició d'aquestes competències transversals per a l'estudiantat en la seua formació professional és una realitat contrastada".

En aquesta edició, s'han presentat 161 idees de tots els centres de la Universitat de València, que han sigut desenvolupades conjuntament per equips multidisciplinaris d'estudiants de la Universitat de València i coordinats per docents formats en la Escola Motivem.