Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Investigadores de la ETSE-UV desenvolupen tècniques d'accés radio per a la millora de la mobilitat urbana en xarxes més enllà de la 5G

  • 4 de febrer de 2022
Investigadores de la ETSE-UV desenvolupen tècniques d'accés radio per a la millora de la mobilitat urbana en xarxes més enllà de la 5G

VALÈNCIA, 4/2/2022- El Ministeri de Ciència i Innovació va concedir el projecte d'I+D+i Tècniques d'accés radio per a la millora de la mobilitat urbana en xarxes més enllà de la 5G (RAMONET) dins de la convocatòria Reptes d'Investigació. La iniciativa va començar al setembre de 2021 i tindrà una duració de tres anys.

Les investigadores principals del projecte són Sandra Roger i Carmen Botella, ambdues del Departament d'Informàtica de la ETSE-UV. Dins de l'equip d'investigació participen els professors Enrique Navarro, Joaquín Pérez i Juan José Pérez, tots ells de la ETSE-UV. Així mateix, compten amb un equip de treball format per David Martín-Sacristán, de l'empresa Fivecomm i els investigadors Tommy Svensson (Chalmers University of Technology) i Gabor Fodor (Royal Institute of Technology of Stockholm).

RAMONET se centra en la cerca de tècniques d'accés radie avançades per a assegurar una comunicació d'alta capacitat i baixa latència en presència de mobilitat en àrees urbanes amb una densitat elevada de nodes mòbils. L'objectiu principal d'aquest projecte és proporcionar solucions per a aconseguir sistemes de transport segurs, accessibles i sostenibles, i per a millorar la seguretat i eficiència viària a través de l'ús de xarxes més enllà de la 5G que incloguen sistemes de transport intel·ligent.

El projecte es desenvoluparà a partir de tres eixos: l'ús d'informació basada en context obtinguda a partir de ràdio freqüència, comunicacions òptiques sense fils o maneres híbrides; la millora de capacitat i cobertura mitjançant l'ús d'esquemes de múltiples antenes avançats; extensió de capacitat i cobertura considerant la transmissió en la banda de freqüències mil·limètriques, contemplant els problemes d'estimació de canal i seguiment de feix.