Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Investigadors de l’ETSE-UV reben el premi Industry Award del Congrés "IEEE 4th International Symposium on the Internet of Sounds"

  • 7 de novembre de 2023
Investigadors de l’ETSE-UV reben el premi Industry Award del Congrés

El passat 26 i 27 d'octubre es va celebrar el congrés internacional "IEEE 4th International Symposium on the Internet of Sounds" (IS2 2023). La “Internet of Sounds” o Internet dels Sons és un camp d'investigació emergent situat en la intersecció de la Internet de les coses i els àmbits de la informàtica del so i la música. L'objectiu del simposi és reunir el món acadèmic i a la indústria per a investigar i avançar en el desenvolupament de les tecnologies d'Internet dels Sons mitjançant l'ús d'eines i processos d'avantguarda.

En esta edició, els investigadors Jesús López, Jaume Segura, Santiago Felici i Máximo Cobos van rebre el premi “Industrial Award” per la publicació de la ponència: “An AI-IoT Platform for Psycho-Acoustic Annoyance Assesment on the Edge”. En ella es descriu el desenvolupament i desplegament d'un sistema de monitoratge de paràmetres de molèstia psico-acústica d'última generació mitjançant sensors sense fils IoT. Estos, permeten el càlcul en la vora gràcies a una xarxa neuronal integrada i dissenyada expressament per a tal fi, definint un sistema complet AI-IoT que permet l'estudi acústic de diferents paisatges sonors de manera ràpida, precisa i sostenible.

Esta publicació ha donat continuïtat als treballs desenvolupats en la Tesi Doctoral de Jesús López en el projecte URBAURAMON: Eines intel·ligents per a la gestió i control del paisatge Sonor urbà, (BIA2016-76957-C3-1-R) i està emmarcada dins dels projectes:

· ISLA: Intelligent Spatial Audio: Analysis and Monitoring, (RTI2018-097045-B-C21)

· AEOLIAN: Monitorización acústica y multimodal asistida por inteligencia artificial: Computación afectiva y detección de eventos, (TED2021-131003B-C21)

· STARRING: Audio espacial y procesado en array para aplicaciones industriales y transformación digital: monitorización de máquinas y algoritmos, (PID2022-137048OB-C41)

Ha sigut finançada per l'Agència Estatal d'Investigació i el Ministeri de Ciència i Innovació MCIN/ AEI/10.13039/501100011033/: "Unió Europea NextGenerationEU”.