Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Projecte SMART5G Línies Estratègiques

  • 3 de juny de 2022
Projecte SMART5G Línies Estratègiques

El grup d’investigació DSDC (Disseny de Sistemes Digitals i Comunicacions) de la Universitat de València participa en el projecte SMART5G de Línies Estratègiques, del Ministeri de Ciència i Innovació. Aquesta iniciativa impulsa el disseny i desenvolupament d'una estació de recàrrega i substitució de bateries per a la mobilitat lleugera. En concret, es tracta d'un sistema que facilita l'intercanvi ràpid de bateries mitjançant la càrrega amb energia solar i prediu el consum d'energia gràcies a l'ús d'algorismes d'Intel·ligència Artificial (IA), així com la creació d'una innovadora plataforma intel·ligent de gestió energètica que elimina els riscos d'interferència per electromagnetisme i millora la seguretat.

La mobilitat sostenible és una prioritat estratègica a nivell local, nacional, europeu i global, per la qual cosa és imprescindible impulsar noves solucions tecnològiques que garantisquen una mobilitat segura, connectada i intel·ligent, aplicada tant a vehicles individuals com de repartiment, i que reduïsca les emissions de CO₂. En el projecte es proposa una innovadora carcassa de bateria estructural sostenible per a automòbils lleugers basada en un compost termoplàstic de fibra llarga reutilitzable i reciclable amb funcionalitats duals: additius ignífugs i partícules de blindatge electromagnètic (EMI). Aquesta nova solució augmenta l'autonomia del vehicle en reduir el seu pes en comparació amb les carcasses metàl·liques habituals, la qual cosa redueix els costos i la despesa energètica, així com la petjada de carboni.

Aquest projecte amb referència PLEC2021-007994 ha sigut finançat per MCIN/AEI /10.13039/501100011033 i per la Unió Europea NextGenerationEU/ PRTR.

Socis de projecte:


ELIX POLYMERS SL | ITERA SOLUCIONS D'ENGINYERIA | UNIVERSITAT DE VALÈNCIA | DSDC GROUP | AIMPLAS