Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Sanitas i el IDAL de l'ETSE-UV s'uneixen per a millorar la qualitat de vida dels majors

  • 29 de març de 2023
Sanitas i el IDAL de l'ETSE-UV s'uneixen per a millorar la qualitat de vida dels majors

L'objectiu, dins del projecte Open Data Seniors, és predir patrons de caigudes en les residències de persones majors a través de dades

En un esforç per millorar la qualitat de vida dels majors, el grup de recerca IDAL, Laboratori d'Anàlisi Intel·ligent de Dades (http://idal.uv.es) de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, col·laborarà amb Sanitas dins del projecte Dades obertes Sèniors, de Sanitas Data4Good, una col·lecció de dades que s'ofereix en obert a la comunitat científica. Es tracta d'un projecte de dades obertes a través de la qual es contribueix a predir les caigudes en les residències de majors.

Així doncs, a trets generals l'objectiu d'aquesta significativa col·laboració és aplicar models gràfics probabilístics per a analitzar factors de risc com l'edat, la salut física i mental, l'historial de caigudes prèvies i la medicació. Al cap i a la fi, aquest tipus d'esdeveniments impacten de manera negativa en la qualitat de vida del pacient depenent de les seues conseqüències, per la qual cosa aquesta millora aposta per una assistència als majors lliure de subjeccions físiques i químiques.

En conjunt, l'objectiu plantejat té un enorme impacte sent un exemple de com es poden usar les dades obertes per a desenvolupar nous models que milloren la vida de les persones. Encaixa, per tant, amb la línia d'actuació de Sanitas Data4Good, el projecte que pretén contribuir a l'avanç de la recerca científica a través de l'aportació de dades en obert a la societat.

En aquest cas concret, Sanitas Majors posa a la disposició de les entitats investigadores dades seudominimitzades dels residents que han romàs en algun dels nostres centres de majors, amb data d'ingrés anterior a març de 2020 fins a l'actualitat. A través de la seua anàlisi IDAL, que té més de 30 anys d'experiència en la generació de models i anàlisis de dades del sector sanitari.

Més informació del projecte en: https://corporativo.sanitas.es/proyectoseniors/