Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

COL·LABORACIÓ D'I+D+i PER A la PARTICULACIÓN D'ELASTÒMERS MITJANÇANT ESPRAI DRYING

  • 5 de juliol de 2021
COL·LABORACIÓ D'I+D+i PER A la PARTICULACIÓN D'ELASTÒMERS MITJANÇANT ESPRAI DRYING

El Grup d'I+D+i en Tecnologia i Sostenibilitat de Materials del Departament d'Enginyeria Química, en col·laboració amb l'Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS), ha aconseguit desenvolupar un procediment per a la particulación d'elastòmers basats en SEBS (co-polímer d'Estirè-Etilè-Butandiè).

El repte tecnològic resideix a obtenir partícules estables, de grandària controlada i sense aglomeració, que mitjançant processos tradicionals de la tecnologia de polímers presenta grans dificultats.

Per a donar resposta a aquesta necessitat, la investigadora Amparo Cháfer ha liderat una recerca en la qual s'ha aplicat la tècnica d'Esprai Drying, o Assecat per Aspersió, molt utilitzada en la tecnologia d'aliments per a aplicar processos tèrmics en curts espais de temps, eliminat els dissolvents de manera segura i sense afectar la integritat dels materials a obtenir.

 

Grup de Tecnologia i Sostenibilitat de Materials: https://www.uv.es/uvweb/departamento-ingenieria-quimica/es/investigacion/grupos-investigacion/grupo-investigacion-tecnologia-materiales-sostenibilidad-mats-/presentacion-1286186264647.html