Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació Logo del portal

Conclou amb èxit l'estada docent del professor visitant Alessandro Attanzio de la Università di Palermo a la Facultat de Farmàcia.

  • 28 de setembre de 2022
Image de la noticia
Profª. Guadalupe Garcia, Reyes Barbera, A. Attanzio, Amparo Alegrio i Antonio Cilla

El professor Alessandro Attanzio, de l'àrea de Bioquímica del Departament de Ciències Biològiques, Químiques, Farmacèutiques i Tecnològiques (STEBICEF) de la Università di Palerm (Itàlia), ha finalitzat la seva estada docent com a Professor Visitant a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València en el context d'un ajuda de la Comissió de Relacions Internacionals (CoRI) línia D2 de la Università di Palermo durant el mes de setembre de 2022, convidat pel professor Antonio Cilla de l'àrea de Nutrició i Bromatologia del grup de recerca Bionutest, a causa de les seves habilitats i experiència docent adquirides al camp de la bioquímica i les metodologies bioquímiques de laboratori.

Conclou amb èxit l'estada docent del professor visitant Alessandro Attanzio de la Università di Palermo a la Facultat de Farmàcia.
El professor Alessandro Attanzio, de l'àrea de Bioquímica del Departament de Ciències Biològiques, Químiques, Farmacèutiques i Tecnològiques (STEBICEF) de la Università di Palerm (Itàlia), ha finalitzat la seva estada docent com a Professor Visitant a la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València en el context d'un ajut de la Comissió de Relacions Internacionals (CoRI) línia D2 de la Università di Palermo durant el mes de setembre de 2022, convidat pel professor Antonio Cilla de l'àrea de Nutrició i Bromatologia del grup de recerca Bionutest, a causa de les seves habilitats i experiència docent adquirides al camp de la bioquímica i les metodologies bioquímiques de laboratori.
La Università di Palermo és part de l'aliança internacional FORTHEM (Fostering Outreach per European Regions, Transnational Higher Education and Mobility), una associació de 9 universitats amb seu a 9 estats membres de la Unió Europea, inclosa la Universitat de València.
Durant aquest període, el professor Attanzio ha impartit ponències a la temàtica general “Phytochemicals/Nutritional Biochemistry” a les assignatures de Bromatologia (graus Nutrició Humana i Dietètica, Ciències Gastronòmiques, Farmàcia-Nutrició Humana i Dietètica, Ciència i Tecnologia dels Aliments) i Química dels Aliments (grau en Nutrició Humana i Dietètica) amb especial atenció a la bioquímica de compostos bioactius en aliments funcionals i fitoquímics en matrius vegetals de plantes de l'àrea mediterrània per tal d'investigar-ne el potencial antioxidant, antiinflamatori, antiproliferatiu, comprendre els mecanismes de regulació dels processos apoptòtics i la seva contribució per reduir la incidència de malalties cronicodegeneratives com el càncer. Així mateix, ha impartit un cicle de seminaris dirigit a estudiants de doctorat del programa de doctorat en Ciències de l'Alimentació sobre la proteòmica i les seues aplicacions en el camp de la investigació científica, així com en l'estudi dels processos mecanicistes de l'eriptosi i implicacions fisiopatològiques. D'altra banda, ha col·laborat en activitats de laboratori a través de la supervisió i consultoria, adreçada a estudiants de doctorat del grup de recerca Bionutest, per a l'estudi i l'adquisició de metodologies bioquímiques fonamentals per a la recerca científica.
En conjunt, aquesta activitat docent ha resultat útil i fructífera per a la divulgació científica de coneixements d'interès en el camp de l'alimentació i la nutrició, juntament amb un intercanvi cultural internacional d'especial rellevància per a professorat i estudiantat. A més, aquesta experiència consolida i enriqueix encara més la relació de col·laboració científica entre el grup de recerca Bionutest de la Universitat de València i el grup de bioquímica del Departament STEBICEF de la Università di Palermo.