Logo UVGrau en SociologiaFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Exposició Col·lectiva Portal d'Igualtat. Inauguració 16 de novembre 18 h.-Sala Manuela Ballester

  • 15 de novembre de 2021

EXPOSICIÓ: COL·LECTIVA PORTAL D'IGUALTAT. 16 novembre 18h. Sala Manuela Ballester i Taula Redona 18 de novembre 17.30 h. Aules 2A3 i 2A4 de la Facultat

La Col·lectiva Portal d'Igualtat inaugurarà la seua primera exposició dimarts que ve 16 de novembre a la Sala Manuela Ballester de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Valéncia. Les obres que es presenten reflecteixen el caràcter activista de la campanya #PortalDeIgualdad en Museus i Centres d'Art que va ser creada i impulsada per l'artista i comissària feminista Mau Monleón Pradas al setembre de 2020.

La Col·lectiva Portal d'Igualtat inaugurarà la seua primera exposició dimarts que ve 16 de novembre a la Sala Manuela Ballester de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Valéncia. Les obres que es presenten reflecteixen el caràcter activista de la campanya #PortalDeIgualdad en Museus i Centres d'Art que va ser creada i impulsada per l'artista i comissària feminista Mau Monleón Pradas al setembre de 2020 i romandrá fins al 31 de gener de 2022.

 

La seua proposta va generar colaborativamente el Manifest Portal d'Igualtat que va donar origen a la COL·LECTIVA PORTAL D'IGUALTAT i que està formada per professionals de l'art, de la gestió cultural i de la docència universitària. L'exposició mostra les accions realitzades des de l'inici de la campanya en favor de donar visibilitat a les obres i a les aportacions de les dones artistes perquè la cultura siga més justa, completa i democràtica, comptant sempre amb la representació social i les bones pràctiques museístiques.

 

El títol de l'exposició fa esment al primer aniversari de la difusió i lectura pública del Manifest Portal d'Igualtat. La iniciativa va partir de la Facultat de Ciències Socials, des del Vicedeganat d'Igualtat, i han participat en la seua organització El Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València, l'Institut Universitari d'Estudis Feministes i de Gènere “Purificació Escribano” de la Universitat Jaume I de Castellò i l'Ajuntament d'Algemesí. L'exposició, de caràcter itinerant, serà presentada l'any pròxim a la Sala d’Exposicions Municipal-Casino LLiberal d'Algemesí on també s'exposaran obres de dones artistes feministes.

 

La inauguració tindrà lloc a la Sala Manuela Ballester a les 18 hores, el dimarts 16 de novembre de 2021 i acudiran representants de les diverses institucions que han participat en l'organització, així com algunes components de la COL·LECTIVA.

El dia 18 de novembre a les 17,30 hores en les aules 2A3 i 2A4 de la Facultat, La Col·lectiva realitza una Taula Redona:
Art-Acció #PortalDeIgualdad

Participaran: Mau Monleón, Manola Roig i Amparo Zacarés. Moderadora: Rosa Mascarell