Logo de la Universitat de València Logo Institut d'Investigació en Psicologia del RRHH, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral [IDOCAL] Logo del portal

José María Peiró, doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de Coïmbra

  • 25 d’abril de 2023
Image de la noticia

José María Peiró Silla, professor emèrit de la Universitat de València, serà nomenat doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de Coïmbra (Portugal) aquest dimecres (12 d'abril). L'acte d'investidura començarà a les 10.30 hores a la Sala Gran dues Atos (Sala dos Capels). A més de Peiró, intervindran el catedràtic Joaquim Armando Gomes Ferreira, i les professores, Leonor Maria Gonçalves Pacheco i Teresa Manuela Marques dos Santos.

Peiró és membre d'Honor de la Societat Valenciana de Psicologia, i ha sigut director de l'Institut d'Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral de la Universitat de València (IDOCAL) i president de l'Associació Internacional de Psicologia Aplicada.

En la seua investigació, el professor Peiró ha abordat nombroses temàtiques i analitzat en profunditat els reptes del nostre món, com el treball en un context cada vegada més digitalitzat (accelerat per la pandèmia), el benestar dels treballadors en aquests nous entorns o la sostenibilitat. A escala internacional, ha realitzat una labor de gran rellevància, destacant la presidència de la EAWOP (European Association of Work and Organizational Psychology, 1995-97) i de la IAAP (International Association of Applied Psychology, 2011-2014). Al llarg de tota la seua carrera, José María Peiró ha contribuït a la innovació docent, sent impulsor de programes de doctorat *inter-universitaris i dirigint el Consorci Internacional per al Màster Erasmus Mundus en Psicologia del Treball, de les Organitzacions i dels RH.

El professor Peiró és, així mateix, membre numerari de l'Acadèmia de Psicologia d'Espanya i ha sigut nomenat Doctor Honoris causa per la Universitat Methodista de Sao Paulo (2010), la Universitat Miguel Hernández (2017), la Universitat de Maastricht (2020), la Universitat de Coïmbra (2020) i la Universitat Nacional Federico Villareal (2021). A més, ha rebut reconeixements nacionals i internacionals com el Premi Aristòtil de la Federació Europea d'Associacions de Psicologia (Milan, 2015), el Distinguished Teaching Award de la Society for Industrial and Organizational Psychology (2022), el Machiko Fokuhara Award Excellence in International Research and Service del International Council of Psychology (2013), el EAWOP Life Time Achievement Award (2013), el Certificat d'Honor de la IAPP (2018) el Premi "José Luis Pinillos" de Psicòleg de l'Any de la Psicofundación (2016) i el Premi d'investigació del Consell Econòmic i Social d'Espanya (2017). És Honorary Fellowship de la Society for Industrial and Organizational Psychology de USA (2009) i de la European Academy of Occupational Health Psychology (2001).

Retransmissió de la sessió: https://www.youtube.com/univdecoimbra/live

Imatges: