Logo de la Universitat de València Logo Institut d'Investigació en Psicologia del RRHH, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral [IDOCAL] Logo del portal

Prof. Pascale Le Blanc visita IDOCAL

  • 7 d’abril de 2022
Image de la noticia

Del 4 al 7 d'abril de 2022, la Prof. Pascale Le Blanc visitarà IDOCAL per a reunir-se amb diversos membres del personal i discutir diversos aspectes relacionats amb el projecte d'investigació de Prometeu titulat "La influència de la robotizació en les característiques del treball i els resultats del treball".

Pascale és professora titular d'innovació en el lloc de treball i ocupabilitat sostenible en la Universitat Tecnològica de Eindhoven als Països Baixos. Dues preguntes centrals que motiven la investigació de Pascale Le Blanc són les següents: Per què algunes innovacions tecnològiques en el lloc de treball són adoptades quasi immediatament pels usuaris finals, mentre que unes altres troben resistència o fins i tot provoquen comportaments de sabotatge? I com podem promoure el primer i previndre el segon?

Per a obtindre una visió més detallada de les respostes d'actitud i comportament dels empleats a la introducció de noves tecnologies digitals en el lloc de treball, estudia els efectes de la tecnologización en el (re)disseny del treball, és a dir, la forma en què les persones fan les seues tasques relacionades amb el treball. A més, tracta d'identificar estratègies òptimes d'implementació de noves tecnologies. D'aquesta manera, espera contribuir al (re)disseny centrat en l'ésser humà de llocs de treball d'alta tecnologia que milloren la prosperitat de les organitzacions i dels seus empleats.