Logo de la Universitat de València Logo del portal

La proposta d'investigació que es presenta tracta de respondre a quatre dels reptes específics que es plantegen en l'estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació sota l'epígraf REPTE EN CANVIS I INNOVACIONS SOCIALS.

 

L'objectiu principal es dirigeix a analitzar el paper dels factors personals, generacionals i socioculturals (tant a nivell individual com col·lectiu) en el desenvolupament del benestar i el desenvolupament laboral. La finalitat última és contribuir al creixement i a la creació d'ocupació de qualitat en el context dels canvis organitzacionals, personals i socials que estan esdevenint en les societats actuals. La investigació es desenvoluparà en organitzacions laborals de diferents països: Espanya, Itàlia, Polònia i Mèxic.

 

Per al desenvolupament del present projecte partim de tres inputs clau que ens permeten abordar la complexitat de les qüestions relacionades amb el repte en canvis i innovacions socials: el coneixement generat en un projecte de recerca bàsica anterior (referència PSI 2012-36557), la constitució d'un equip d'investigació que integra diferents disciplines psicològiques, i la participació d'un equip de treball internacional que integra investigadors experts en diferents àrees geogràfiques d'interès.

 

Partint d'aquests inputs dirigim les nostres contribucions a quatre qüestions fonamentals:

  • Anàlisi de les relacions entre benestar i desenvolupament laboral que portin al desenvolupament del benestar sostenible en el treball (BLS), abordant-des de diferents operacionalitzacions d'aquests constructtos i aproximant-nos a la dinàmica de la relació entre totes dues.
  • Analitzar el factor personal rellevant per a la comprensió del benestar sostenible en el treball (BLS), relacionat amb l'actiu paper de l'empleat (treball-elaboració, I-ofertes) les fortaleses de l'individu (capital psicològic i capacitat de treball) i valors personals ( orientació de felicitat, individualisme-col·lectivisme).
  • La consideració de la variable edat des d'una perspectiva àmplia que incorpori no únicament el concepte d'edat cronològica o estadi del desenvolupament de la carrera, sinó també amb aspectes històrics i generacionals.
  • L'adopció d'una perspectiva transnacional i transcultural que permeti comparar els resultats a Espanya amb altres països Europeus i Llatinoamericans. La comparació es centrarà d'una banda en un altre país del Sud d'Europa (Itàlia) que està travessant una situació econòmica similar però amb menors taxes d'atur. D'altra banda, compararem la situació espanyola amb la d'un altre país d'Europa de l'Est (Polònia) i d´Amèrica Llatina (Mèxic) que són font de moviments migratoris principalment cap a Espanya, però també des d'Espanya.
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies