COMETA
UV-SFPIE_PIEE-2736182
Els desajustaments entre la formació universitària i el mercat laboral s’han evidenciat en diversos estudis i encara continua sent un problema en l’actualitat. Es per això que en la mesura de les nostres possibilitats i com a responsables de la formació acadèmica dels futurs docents pretenem oferir a l’estudiantat una formació actualitzada, útil i de qualitat.
Aquest projecte es basa en l’anomenat B-SMART (a banda de significar ‘sé llest’, les sigles en anglès es corresponen a Be Socially-engaged, Motivated, Agile, Resolute i Talented). D'aquesta manera, el B-SMART segueix la línia indicada per diversos estudis acadèmics, que destaquen la necessitat de vincular l'aprenentatge universitari amb la realitat professional, fent del procés educatiu una experiència professional i personal. La necessitat d’una major connexió entre les institucions d'educació superior i les de treball professional (empreses, entitats educatives, culturals o socials), han originat un canvi de paradigma en les metodologies d'ensenyament, de tal manera que ja no es pretén únicament la transmissió de continguts sinó la seua aplicació en un entorn real, impulsant alhora el desenvolupament competencial dels estudiants.
El B-SMART s’ha utilitzat fonamentalment en entorns universitaris a l’àrea d’Economia i en aquesta proposta l’adaptem a la formació del professorat introduint-la a la docència en diferents assignatures del graus en Mestre/a d’Educació Infantil i Primària i als Màsters en Professorat d’Educació Secundària i Didàctiques especifiques de la Universitat de València. La resolució del reptes utilitzant el Design Thinking es concep com un treball o tasca a realitzar dins del programa docent de les assignatures implicades. En concret es plantejaran reptes educatius a l’estudiant per donar solució a necessitats o problemes utilitzant la música i la llengua anglesa. Aquestes dues àrees estan molt relacionades en els projectes artístics escènics de projecció cultural i social. Els reptes que es poden plantejar estaran en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. En aquest sentit es pretén col·laborar amb l’Aula de Música de la Universitat de València, el cicle Concert Hall de Cultura als Campus de la UV, el CEFIRE artístic-expressiu, ONGs, entre altres entitats.
Amés, el projecte té la pretensió d’atendre a la tercera missió de les universitats, a banda de la docència i la investigació, com és la transferència de coneixement ja que les solucions proposades per l’estudiant amb la guia dels docents podrà ser utilitzada per altres professionals.
- Isusi Fagoaga, Rosa Maria
- PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
- Especialista Pau
- Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
- Botella Nicolas, Ana Maria
- PDI-Titular d'Universitat
- Especialista Pau
- Dega/Degana / Director/a Ets
- Castellano Sanz, Margarida
- PDI-Ajudant Doctor/A
- Escorihuela Carbonell, Guillem
- PDI-Ajudant Doctor/A
- Cap de Seccio-Servei
- Cap Iniciatives Responsable de l'Aula de Musica
- Fernandez Maximiano, Rafael
- PDI-Col.laborador/A
- Especialista Pau
- Coordinador/a Curs
- Secretari/a de Facultat/Secretari/a Ets
Dra. Adela García Aracil
Dr. Guillermo Palau Salvador
UV Projectes Programa PID (Projectes d’Innovació Docent)
Modalitat CONSOLIDA-PID
- UV - Innovació educativa