Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

  • ARTEC
El sistema dissenyat i fabricat íntegrament des del IRTIC amb components "off-the-shell", en col · laboració amb l'Empresa "Motrix: Centre de Simulació", constitueix una gran avanç en integrar un sistema de plataforma de moviment..
Descripció

 


L'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació de les Comunicacions de la Universitat de València ( IRTIC ) i l'empresa Motrix han realitzat un simulador de conducció per a Fórmula 1 i GT amb 333 graus de visió horitzontal i plataforma de 6DOF (" Graus de Llibertat ") que ofereix la sensació d'estar en el circuit en un vehicle real.
El sistema, dirigit a professionals i aficionats, " fa un salt de qualitat " respecte als simuladors que hi havia fins ara al mercat, ja que ofereix un realisme similar al dels circuits de veritat però amb uns costos i riscos molt menors.
El projecte va ser presentat en la seua etapa de " prototip" coincidint amb la celebració del Gran Premi d'Europa de Fórmula 1 a València. El seu disseny i fabricació han estat desenvolupats íntegrament per l'IRTIC en col·laboració amb l'empresa Mótrix: Centre de Simulació.

 

Aquest sistema, amb 6 graus de llibertat i capacitat de producció d'acceleracions de fins a 0.8G, juntament amb una pantalla cilíndrica embarcada de 3,15 metres de diàmetre . Aquesta pantalla ofereix 333 graus de visió horitzontal per 55 º en vertical, amb una superfície equivalent a una pantalla de 360 ", oferint per tant al pilot una sensació completament immersiva molt similar a la sensació del ser al circuit real. El lloc de conducció és una recreació del lloc de conducció de vehicle F1 o GT ( segons la manera de configuració ) i els reglatges poden ajustar-se a diferents models de vehicles .
Aquesta plataforma està actuada mitjançant motors elèctrics i permet arribar acceleracions de fins a 0,8 G amb uns límits de moviment rotacionals de 35 º i uns desplaçaments longitudinals de + -350 mm.

 

Investigadors principals no UV

Dr. Marcos Fernández Marín (ARTEC)

Data d'inici
2012 Febrer
Data de finalització
2012 Juny
Entitats col·laboradores:

MOTRIX: Centro de Simulación