Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

MATIS promourà la implantació d’ITS dins de l'àrea del corredor Mediterrani-Atlàntic fins a 2027

  • 29 de gener de 2024
Image de la noticia

El projecte «MATIS: Mediterranean-Atlantic Transport Intelligent Systems», promogut per l'Agència Executiva Europea de Clima, Infraestructures i Medi Ambient (CINEA) dins del seu programa Connecting Europe Facilities (CEF), té com a objectiu promoure la implementació de sistemes intel·ligents de transport (ITS) dins de l'àrea del corredor Mediterrani-Atlàntic. La iniciativa, que es desenvoluparà fins a 2027, compta amb un consorci format per 11 entitats públiques i privades i 30 entitats afiliades dependents de les mateixes amb competències en la gestió del trànsit rodat pertanyents a França, Portugal, Itàlia i Espanya.

El pressupost global de MATIS és de 124 milions d'euros, sobre els quals la Comissió Europea subvenciona la meitat, 62 milions. L'Associació Francesa d'Autopistes del Peatge (ASFA) s'ocupa de la gestió de la iniciativa.

L’IRTIC s’ocupa de la coordinació del grup de beneficiaris a Espanya, compost per ABERTIS, AUTEMA, AUSOL i el Servei Català de Trànsit (SCT). Així mateix, AUCAT i Castellana de Autopistas participen com a entitats afiliades d’ABERTIS.

Quant als dos paquets de treball en els quals s'estructura la iniciativa, el primer d'ells conté activitats relacionades amb la gestió del projecte, avaluació, coordinació, comunicació i difusió.

El segon paquet de treball reflecteix totes les tasques d'implementació de sistemes ITS que executaran els beneficiaris i entitats afiliades durant la duració de la iniciativa i té gran importància en la mateixa.

MATIS es desenvoluparà durant 48 mesos, des del 19 de gener de 2023 al 18 de gener de 2027.

El contingut d'esta publicació és responsabilitat exclusiva de l'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.