Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

Image de la noticia

El Ministeri de l'Interior, a proposta de la Direcció General de Trànsit, ha concedit la Medalla al Mèrit de la Seguretat Viària en la categoria de plata amb distintiu blau a l'INTRAS, lliurada en un acte celebrat l'1 de desembre de 2021, a Madrid.

Ha recollit la medalla el Prof. Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS, de mà del Ministre de l'Interior, després d'una glossa a càrrec del catedràtic de seguretat viària Dr. Luis Montoro.

La concessió d'aquesta distinció ve donada com a reconeixement a la seva trajectòria llarga i exemplar en els seus més de 25 anys d'història i activitats constants en l'àmbit de la seguretat viària, el trànsit, la mobilitat i el transport.

La concessió d'aquesta distinció ve donada com a reconeixement pels 25 anys d'història en què han desenvolupat gairebé 400 projectes de recerca en l'àmbit de la seguretat viària, el trànsit, la mobilitat i el transport per a administracions i empreses nacionals i internacionals; publicat 140 llibres, més de 250 articles científics a revistes especialitzades, han dirigit i realitzat més de 63 tesis doctorals i rebut més de 25 premis de reconeixement a la seva tasca científica i formativa.

El Ministre Grande-Marlaska, en la seva intervenció, ha agraït la implicació de l'INTRAS amb la seguretat viària al·ludint al fet que en els seus més de 25 anys d'història ha fomentat la investigació, el desenvolupament i la innovació en aquest camp, destacant a més el seu paper essencial en el camp de la docència i formació especialitzada.

L'INTRAS forma part de la Universitat de València i compta amb el suport d'una comunitat acadèmica de gran prestigi que actua sempre des del rigor i la professionalitat, encara que des dels seus inicis ha volgut unir forces amb els sectors socials, econòmics, professionals, empresarials i institucionals i ser un gran espai de trobada, un catalitzador de noves iniciatives i un valuós referent per a totes les persones, entitats i administracions que treballen al camp de la mobilitat, el trànsit i la seguretat viària.

També ha volgut obrir les seves activitats a l'àmbit internacional i mantenir una interacció constant amb altres entitats i centres d'investigació de tot el món, afavorint la creació d'una gran xarxa de coneixement que també és un esplèndid instrument de difusió del seu treball. 

Més informació