Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

180 Aniversari de la Fundació de la Guàrdia Civil

  • 16 de maig de 2024
Actes Commemoratius

El Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS, ha assistit als Actes Commemoratius del 180 Aniversari de la Fundació de la Guàrdia Civil, que han tingut lloc el 16 de maig del 2024.

La Guàrdia Civil es va crear el 28 de març de 1844, mitjançant un Reial decret, com un Cos especial de força armada d'infanteria i cavalleria amb la denominació de Guàrdies Civils.

A més de garantir el compliment de les lleis, assegurar el lliure exercici dels drets i les llibertats i preservar la seguretat ciutadana, és també missió de la Guàrdia Civil l'atenció i l'auxili als ciutadans mitjançant la col·laboració amb els serveis de Protecció Civil; el rescat i ajuda a muntanya i mar territorial i, en general qualsevol actuació que porti a l'auxili, ajuda i protecció de la ciutadania.

La Guàrdia Civil també té una sèrie de missions específiques, com són el control d'armes i explosius; el resguard fiscal de l'Estat; el trànsit en vies interurbanes, llevat d'aquelles comunitats autònomes que el tinguin assumit; la seguretat a ports i aeroports, i la protecció de la naturalesa, entre d'altres.