Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

Andrés Gené reelegit Vice-Secretari General de el Consell General de Col·legis d'Òptics-Optometristes d'Espanya

  • 23 de setembre de 2020
Image de la noticia

Andrés Gené, investigador de l'Intras, que aporta la seva experiència com a expert en la visió i la seva importància en la seguretat viària, ha estat nomenat recentment vicesecretari de el Consell General de Col·legis d'Òptics-Optometristes d'Espanya (CGCOO).

Andrés Gené mostra la seva satisfacció per la seva elecció per al càrrec perquè li permet "sumar altres quatre anys més als que porta dedicats a impulsar la professió òptic-optomètrica ia contribuir a la construcció d'un millor sistema sanitari, sobretot en l'Atenció Primària, amb la inclusió plena de l'òptic-optometrista en aquest nivell, per a col·laborar amb els metges de família, els pediatres i els oftalmòlegs, que fan a disminuir notablement les llistes d'espera en oftalmologia ", segons ha assenyalat.

Va reconèixer alguns dels principals desafiaments als quals ha d'enfrontar-se com la millora de la visió de la societat, educant i conscienciant, a més de promoure la prevenció de la salut visual, a més de a solucionar disfuncions visuals, altament prevalents en la població.

Pel que fa a la relació de l'optometria amb el trànsit i la seguretat viària, cal ser conscients que qualsevol element o factor pertorbador de la visió, bé sigui per provocar distraccions o per una disminució de les facultats físiques, afecta la informació visual que rebem i, per tant, la seguretat viària es pot veure compromesa, augmentat el risc d'accidents. Per això, és fonamental la detecció precoç de possibles alteracions visuals, valorar adequadament totes les capacitats visuals de l'conductor i, per descomptat, la conscienciació dels conductors que una visió òptima és necessària per disminuir la incidència d'accidents.

Per això, va mostrar el seu interès per potenciar la incorporació de l'òptic-optometrista als Centres de Reconeixement de Conductors com a professional altament preparat per cobrir les necessitats visuals dels conductors. Aquesta incorporació va en benefici d'un tema tan delicat i important com és la salut dels ciutadans i la seguretat viària, amb una millora global en els serveis, i l'optimització de recursos. Més si es té en compte de mirar adequada i òptimament és fonamental per a la millor seguretat viària.

El paper de l'òptic-optometrista és fonamental per educar i assessorar la població sobre la importància de millorar la seva visió i visibilitat, més quan aquestes podrien afectar la seva seguretat viària.

Finalment, Gené ens indica que els òptics-optometristes "són una professió que té el bonic objectiu de treballar perquè la societat tingui la millor visió, i vegi el món millor".