Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Trànsit i Seguretat Viària Logo del portal

Participació a l'esdeveniment d'inici de la Fundació Aleatica per a la Seguretat Viària, Mèxic

  • 30 de novembre de 2022
Comitè Consultiu Aleatica

El Dr. Francisco Alonso, Director de l'INTRAS, ha participat a l'esdeveniment d'inici de la Fundació Aleatica per a la Seguretat Viària, que s'ha celebrat a Mèxic el 29 de novembre de 2022.

Dins l'esdeveniment, s'ha organitzat una taula rodona titulada “Conscienciació, Educació i Tecnologia: eixos centrals per construir una cultura de seguretat viària”, on el Dr. Alonso ha presentat la ponència “La seguretat viària des d'una perspectiva iberoamericana”

Un dia després, ha tingut lloc la primera reunió del Comitè Consultiu de la Fundació, de la qual n'és membre el Dr. Alonso.

Constituïda per l'empresa Aleatica, la Fundació Aleatica per a la Seguretat Viària pretén promoure projectes de seguretat viària inicialment a Mèxic, amb vista a expandir-se per Llatinoamèrica i, més endavant, per Europa.

Alguns dels objectius de la Fundació Aleatica són:

  • Garantir que el dret a la seguretat viària sigui un dret per a totes les persones
  • Passar del compromís a l'acció: Treballar de la mà amb el sector privat, el públic i la societat civil, amb un enfocament integral.
  • Es busca tenir infraestructura, usuaris i vehicles més segurs.