University of Valencia logo Logo Faculty of Law Logo del portal

Enric Morera. President de Les Corts Valencianes

Enric Morera

31 january 2020

Enric Morera i Català (Oliva, la Safor, 3 d'abril de 1964) és un polític i advocat valencià, actual president de les Corts Valencianes. Llicenciat en dret per la Universitat de València, és president del Bloc Nacionalista Valencià i coportaveu de Compromís.

Va ser candidat pel BLOC a l'alcaldia de València l'any 1999, així com candidat del BLOC al Parlament Europeu dins la coalició BLOC-CiU-PSM. 

Després del III Congrés Nacional del BLOC, celebrat el 2003, va ser elegit Secretari General de la formació. Va ser número 1 de la llista del BLOC a les eleccions generals espanyoles de 2004. En gener de 2006 va ser reelegit secretari general del BLOC amb el 85% dels vots, la xifra més alta mai aconseguida per un secretari general tant de la UPV com del BLOC.

És parlamentari a les Corts Valencianes des de la setena legislatura (2007-2011), on va ser elegit diputat per la circumscripció de València en la coalició Compromís pel País Valencià junt amb Esquerra Unida. En gener de 2010, Enric Morera va passar a ser el síndic del grup parlamentari i es va presentar en societat la Coalició Compromís, amb la qual BLOC, IdPV i els Verds-Esquerra Ecologista es presentarien a les properes eleccions a les Corts Valencianes.

A les Eleccions a les Corts Valencianes de 2011, el Bloc Nacionalista Valencià va liderar la Coalició Compromís, sent Enric Morera el candidat de la coalició a la presidència de la Generalitat Valenciana.