University of Valencia logo Logo Logo del portal

Obert el termini d'inscripció al MOOC "Quot erat demonstrandum. Curso cero de Matemáticas (2.ª edi.)"

  • April 1st, 2020
MOOC

El Servei de Formació i Innovació Educativa (SFPIE) de la Universitat de València ofereix a la comunitat universitària i al públic en general la segona edició d'aquest curs online en obert, accessible a través de la plataforma internacional MiríadaX per a cursos MOOC. Els participants en el curs tindran l'oportunitat de gaudir, de forma gratuïta, d'accés a tots els continguts del curs i als test d'avaluació.

El curs, que començarà el 27 d'abril de 2020, Aquest curs pretén ser una introducció als coneixements bàsics que necessita saber qualsevol estudiant que comence un grau en matemàtiques. Al llarg dels diferents mòduls, l'estudiant podrà conèixer la forma en què es treballa en matemàtiques. Quot erat demonstrandum (Q.E.D.): "tal com volíem demostrar". Així, en llatí, era com acabaven les proves matemàtiques dels resultats notables. Si el més important en matemàtiques és la imaginació, després s'ha de formalitzar, s'ha de provar l'imaginat, el intuït. Així, s'ha de justificar raonadament cadascun dels passos que van des de la hipòtesi fins a la tesi. D'això tracta el curs, d'introduir a l'estudiant en els diferents tipus de proves matemàtiques: reducció a l'absurd, inducció, proves constructives o geomètriques. A més, s'introduirà també la simbologia i el formalisme propis de les matemàtiques mitjançant dos temes, com són la teoria de conjunt elemental i els nombres complexos.

L'elaboració del curs ha estat a càrrec de Juan Monterde García-Pozuelo i María García Monera, professors del Departament de Matemàtiques de la Universitat de València, en el marc de les convocatòries de cursos MOOC oberta pel SFPIE. La producció dels vídeos que conformen el curs ha anat a càrrec del personal tècnic de la Unitat d'Innovació Educativa del SFPIE i els enregistraments s'han dut a terme a les seues instal·lacions.

El curs s'allotja a la plataforma MiríadaX, la de major difusió i impacte de MOOC al món hispanoamericà, gràcies a un conveni subscrit entre la Universitat de València i la pròpia plataforma, de manera que els MOOC produïts per la nostra universitat siguen accessibles pel major nombre de persones. L'alumnat que finalitze el curs amb èxit tindrà la possibilitat d'obtenir un certificat que així ho acredite.

Els vídeos que conformen el curs també estan disponibles al canal de YouTube UV-SFPIE a la llista de reproducció "MOOC. Q.E.D. Curso 0 de Matemáticas.".

Links: