Logo de la Universitat de València Logo Màster en Banca i Finances Quantitatives Logo del portal

Premi FUNCAS a l'Estímul de la Recerca

  • 18 de desembre de 2015
Els tres guardonats per la FUNCAS

Els professors Carlos Salvador, Juan Fernández de Guevara (alumne egressat i membre docent del Màster en Banca i Finances Quantitatives, respectivament) i José Manuel Pastor reben el Premi del Programa Estímul a la Recerca concedit per la FUNCAS.

Tres professors de la Universitat de València, Carlos Salvador, Juan Fernández de Guevara i José Manuel Pastor seran guardonats avui 18 de desembre amb el Premi del Programa Estímul a la Recerca concedit anualment per la Fundació de les Caixes d'Estalvis (FUNCAS), pel seu treball The adjustment of bank ratings in the financial crisi: International evidence [L'ajust de ratings bancaris durant la crisi financera: Evidència internacional], en una cerimònia celebrada a Madrid.

Carlos Salvador és professor universitari d'economia i recerca. Va ser alumne del Màster en Banca i Finances Quantitatives, i després va continuar amb el programa de Doctorat en Finances i Economia Cuantitatvas (Doctorat Europeu). De fet, el treball pel qual han sigut premiats està extret de la seua tesi doctoral, “los ratings com a indicadors de la solvència de les entitats de crèdit”.

Juan Fernández per la seua banda és professor en el Màster Qfb, en concret de l'assignatura Gestió Bancària, del primer curs. És juntament amb José Manuel Pastor director de la tesi de Carlos. Tots dos són professors del Departament d'Anàlisi Econòmica.

FUNCAS selecciona anualment entre les recerques publicades en la seua col·lecció “Documents de Treball” el millor treball “de naturalesa teòrica o aplicada”. Els criteris que valora el Jurat del premi són principalment “l’anàlisi rigorosa de la realitat econòmica i social espanyola i la seua projecció per a trobar solucions a la seua problemàtica actual”.

El treball guardonat pot consultar-se a través del següent enllaç: file:///C:/Users/UWM/Downloads/Doc750.pdf. Aquest és l'abstract del document:

 

This paper analyses the adjustment occurring in the ratings of the banks of the United States and the European Union as a result of the financial crisis. It uses a methodology that permits decomposition of the observed change in the rating into an effect associated with the change in the agencies’ rating policies and into another effect associated with the banks’ asset situation. The results obtained show that with the crisis there was a generalised fall in the ratings. This fall is due both to a worsening of the banks’ asset situation and to the hardening of rating policies. Specifically, we find that in Fitch 79.66% and in Standard and Poor’s 63.93% of the fall in the rating is due to a hardening of the rating policies, while in Moody’s the steep worsening of the banks’ asset situation is offset by a slight improvement in the rating criteria. These changes suggest a procyclical behaviour in Standard and Poor’s and Fitch, and conversely a through the cycle behaviour in Moody’s.

 

Documents de Treball – FUNCAS

Programa Estímul a la Recerca – FUNCAS

Treball Fi de Màster Universitari en Banca i Finances Quantitatives del professor Carlos Salvador (2009)