Logo de la Universitat de València Logo Màster en Bioestadística Logo del portal

El Fòrum d’Ocupació de l’Àrea de Ciències reuneix més de 40 entitats al Campus de Burjassot-Paterna

  • Fundació General UV
  • 31 de març de 2023
 

El Campus de Burjassot-Paterna va rebre el passat 30 de març el Fòrum de l’Àrea de Ciències que va organitzar UVocupació, en col·laboració amb les facultats de Ciències Biològiques, Ciències Matemàtiques, Física i Química. Des de les 9 fins a les 17 hores, el campus va oferir una jornada amb taules redones i xarrades per a l’impuls de l’ocupabilitat grau a grau, i una fira que comptà amb més de 40 estands.

El Fòrum d’Ocupació de l’Àrea de Ciències va reunir 42 empreses i entitats participants, entre les quals, Fundació València Activa, LABORA-GVA, Autis Ingenieros S.L.U. (enginyeria dedicada a la integració de sistemes), la consultora tecnològica Bosonit, l’empresa informàtica NTT DATAS2 GRUPO de ciberseguretat, Infoverity, OPOSICIONS GVA i SELEVBIOGROUP; a més d’altres organitzacions científiques i tecnològiques, incubadores d’alta tecnologia, grups sanitaris, col·legis oficials i càtedres de recerca universitària.

Promogut pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a través d’UVocupació i la Fundació General UV, aquest Fòrum pretenia impulsar l’ocupabilitat de l’estudiantat de Ciències, la qual cosa implicà la participació de set graus, set dobles graus i 12 màsters oficials.

La programació acadèmica de la jornada va arrancar al Saló de Graus de la Facultat de Física amb el taller, a càrrec de personal tècnic d’UVocupació, ‘Autoconeixement i identificació de competències professionals’. Tot seguit, es va celebrar la taula redona ‘Experiències professionals en l’àmbit de les Ciències’. Posteriorment, es va realitzar l'acte de benvinguda institucional a càrrec de la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació de la UV, Ángeles Solanes. La degana de la Facultat de Ciències Biològiques, Carmen Bañó, va presentar al conferenciant inaugural, Pedro Carrasco, director del Parc Científic de la Universitat de València.

Mentre, les empreses i entitats van obrir els estands durant la fira d’ocupació, que va romandre instal·lats a l’esplanada enfront de la cafeteria del campus. Des d’ací, informaren de les oportunitats laborals vigents.

Ja per la vesprada, el mateix saló de Física va acollir l’activitat que anà a càrrec d’UVemprén, el servei d’emprenedoria de la Universitat de València, que va moderar la taula ‘Emprenedoria i testimoniatges a la UV’.

El programa de fòrums per al curs acadèmic 2022-2023 finalitzarà el pròxim 27 d'abril amb la fira de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria (ETSE-UV).

Llista d'enllaços: