Logo de la Universitat de València Logo Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional Logo del portal

CODIRECTORS

Tabla de personas
Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
CORRECHER MIRA, JORGE

CORRECHER MIRA, JORGE

PDI-Prof. Permanent Laboral PplDirector/a Titulacio Master OficialSecretari/a de Departament

Departamento de Derecho penal Despacho 4C12

25241

jorge.correcher@uv.es

Biografia
 

Jorge Correcher Mira es Profesor Ayudante Doctor en el Departamento de Derecho penal de la Universitat de València y Profesor Colaborador de la Universitat Oberta de Catalunya. En su formación docente e investigadora, así como en su participación en el Instituto de Criminología y Ciencias penales de la Universitat de València, sus líneas principales de investigación giran en torno al estudio de los principios penales en relación con las modernas tendencias político-criminales, así como su afectación en la protección de los derechos y libertades de los ciudadanos.

La monografía Principio de legalidad penal: ley formal vs. law in action (publicada en Tirant lo Blanch, 2018) es una versión revisada de su tesis doctoral, dirigida por los Prof. Dres. Joan Carles Carbonell Mateu y Antoni Llabrés Fuster, la cual recibió la calificación de Sobresaliente Cum Laude y mención internacional en el título de doctor. Para ello, ha realizado una serie de estancias de investigación y formación en diferentes instituciones y universidades europeas como el Max-Planck-Institut für ausländisches und internationales Strafrecht (Freiburg im Breisgau) o la Facultad de Derecho de la University of Cambridge.

En la actualidad, su principal línea de investigación son los límites a la libertad de expresión en el ámbito penal. Concretamente, se centra en el estudio de la nueva cultura de la vigilancia propia de la revolución digital, especialmente en lo relativo a las redes sociales como espacio de control social. En este sentido, puede destacarse la incidencia de este escenario en la sobrecriminalización de los delitos de opinión. como por ejemplo respecto del delito de enaltecimiento del terrorismo y humillación a las víctimas.

VILLAMARIN GOMEZ, SERGIO EMILIANO

VILLAMARIN GOMEZ, SERGIO EMILIANO

PDI-Prof. Permanent Laboral PplDirector/a Titulacio Master OficialVicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
Biografia
 

[Biografia, versió en valencià]

INTEGRANTS

Tabla de personas
Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
JUAN SANCHEZ, JOSE R

JUAN SANCHEZ, JOSE R

PDI-Catedratic/a d'UniversitatCoordinador/a de Programa de Doctorat

Facultad de Dret Avinguda dels Tarongers, s/n Despatx 3c04

(9638) 28910

ricardo.juan@uv.es

Biografia
 

Autor de 22 articles científics, 40 capítols de llibre i 5 monografies. Recerca centrada en l'estudi del procés penal i els drets humans, i en l'anàlisi de la justícia des de la implementació de tècniques de management i la seva consideració com a servei públic. Destaquem les següents publicacions: sobre el procés penal, “'Proceso penal y nuevas tendencias del derecho penal: el uso político-criminal del proceso y su preponderante configuración para la aplicación de la norma penal secundaria” (RGDP, 2018), “El nuevo régimen de la incomunicación cautelar en el proceso penal español” (Indret, 2017), “La 'litigiosidad' penal española: ¿es fiable la estadística judicial?” (ReCRIM, 2017), “Generalización de la segunda instancia penal y dotación de tribunales: una prospectiva cuantitativa y valoración al respecto de las reformas del Código Penal y la LECrim” (Diario La Ley, 2016) i la monografia La responsabilidad civil en el proceso penal(La Ley, 2004). Sobre qualitat de la justícia: “Derechos fundamentales, recursos de amparo e incidentes de nulidad como indicadores de la calidad de la justicia en España: un estudio cuantitativo” (Diario La Ley, 2019), “La LO 7/2015: el Juez legal predeterminado, la gestión de los tribunales y su incidencia sobre el acceso a la justicia. ¿La implantación encubierta de los Tribunales Provinciales de Instancia?” (Diario La Ley, 2015). En l'àmbit de la justícia civil La legitimación en el proceso civil: los titulares del derecho de acción, fundamentos y reglas (Aranzadi, 2014).

Mèrits docents i de recerca: 2 sexennis, 5 quinquennis i 9 triennis.

FERNANDEZ ARTIACH, M. DEL PILAR

FERNANDEZ ARTIACH, M. DEL PILAR

PDI-Titular d'Universitat
RAMON CHORNET, M.CONSUELO

RAMON CHORNET, M.CONSUELO

PDI-Catedratic/a d'UniversitatDirector/a de Departament
SERRA CRISTOBAL, ROSARIO INMACULADA

SERRA CRISTOBAL, ROSARIO INMACULADA

PDI-Catedratic/a d'UniversitatResponsables de Gestio AcademicaCoordinador/a Titulacio de Grau

Despatx 1-E05

(9638) 28945

rosario.serra@uv.es

Biografia
 

ROSARIO SERRA CRISTOBAL és Catedràtica de Dret Constitucional en la Universitat de València i investigadora de l'Institut de Drets Humans.

Doctora en Dret per aquesta Universitat en 2007.

Té reconeguts 6 quinquennis docents, 4 sexennis d'investigació

Ha participat en projectes d'innovació docent i de formació del professorat, obtenint el Premi a l'Excel·lència Docent del Consell Social de la UV en la seua edició de 2018.

És autora de les monografies: El Comité Económico y Social de las Comunidades Europeas(Mc Graw-Hill, Madrid, 1996); La guerra de las Cortes: una revisión de la jurisprudencia del Tribunal Supremo a través del recurso de amparo(Tecnos, Madrid, 1999); La libertad ideológica del juez(Tirant lo Blanch, Valencia, 2004); Trata sexual de mujeres. De la represión del delito a la protección de la víctima (En coautoría) (Ministerio de Justicia, 2007); Prostitución y Trata. Marco Jurídico y Régimen de derechos (Coord.) (Tirant lo Blanch, 2007); La selección de jueces en Estados Unidos, (Civitas, 2011); Multidiscriminación en los ordenamientos jurídicos español y europeo (Coord.) (Tirant lo Blanch, 2013); Rights and Freedoms in the Spanish Constitution (Tirant lo Blanch 2015) (en coautoría); La seguridad como amenaza (Tirant lo Blanch, 2020)

Igualment ha escrit múltiples articles jurídics publicats en Revistes científiques nacionals i internacionals, i en llibres col·lectius, en les següents línies d'investigació: drets fonamentals, igualtat i no discriminació, relacions entre les jurisdiccions constitucional i ordinària, Tribunal Constitucional, Poder judicial, tràfic d'éssers humans, dret de la Unió Europea, securetat i terrorisme, desinformació, etc.).

A Espanya ha sigut investigadora en nombrosos Projectes de Recerca i desenvolupament (I+D) finançats pel Ministeri d'Educació o per la Generalitat Valenciana, en dues d'ells com a investigadora principal, on ha treballat sobre la reforma de l'Estat autonòmic, la reforma de l'Estat a Llatinoamèrica, Parlaments regionals, Principi d'igualtat per raó de sexe, tràfic d'éssers humans, i terrorisme i drets humans. En l'actualitat és co-IP d'un projecte d'investigació sobre Justicia inclusiva.

Ha col·laborat en diversos programes internacionals impartint formació al Senat de Polònia, sobre la participació dels parlaments nacionals a la Unió Europea; en el Programa de Doctorat de la Universitat Andina Simón Bolivar, seu Quito (l'Equador); en el Programa de Doctorat de la Universitat de València-Universitat Hernán Cortés, Xalapa-Veracruz (Mèxic); en el Màster sobre Dret Constitucional impartit a Caracas, (Veneçuela) i organitzat per la Defensoria del Poble de Veneçuela i la Universitat de València; i en el Màster de Dret Constitucional en la Universitat Autònoma d'Hondures, impartit a Tegucigalpa (Hondures)

Durant la seua trajectòria investigadora ha realitzat, entre altres, estades en: la University ofMinnesota(els EUA), Université de Montpeller(França), Université Lliure de Bruxelles(Bèlgica), Université Catholique de Louvain-la Neuve(Bèlgica), Universita “La Sapienza”(Roma), Institut Internacional de Drets Humans d'Estrasburg(França) i la Académieinternacional de Droit Constitutionnel(Tunísia), Cardozo School of Law(Nova York-els EUA).

Pel que fá a la gestió: Vicedegana d'Estudis del Grau en Dret, i Secretària del Doctorat en Dret, Criminologia i Ciència Polítiques de la Facultat de Dret UV (2018-2024). Igualment és membre de la Junta de Centre de la Facultat de Dret. Durant 4 anys ha sigut Codirectora del Màster de Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional

GARCIA PASCUAL, CRISTINA

GARCIA PASCUAL, CRISTINA

PDI-Catedratic/a d'UniversitatCap de Seccio-ServeiJefe/a de Seccio-Servici-Vicerectorat de Cultura i Societat

Departamento de Filosofía del Derecho y Filosofía Política Facultad de Derecho Despacho 4ºE05 Campus dels Tarongers s/n 46o71- Valencia (España)

(9638) 28816

cristina.garcia@uv.es

Biografia
 

Cristina García Pascual és Catedràtica de Filosofia del Dret, Professora del Departament de Filosofia del Dret i Filosofia Política i investigadora de l'Institut de Drets Humans. Doctora en Dret des de 1994 per la Universitat de València Estudi General. Ha sigut directora del programa de doctorat en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional (esment d'excel·lència) des de la seua creació en 2009 fins a 2015. En l'actualitat compagina les tasques docents i d'investigació amb la direcció de l'Aula de Literatura de l'espai cultural La Nau, la codirección del Màster en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional de la Facultat de Dret i la coodinación acadèmica, com a membre de la CCA, del programa de doctorat de l'Institut de Drets Humans de aquesta Universitat.

Té reconeguts sis quinquennis de docència, quatre sexennis d'investigació i huit triennis

El seu treball de recerca s'ha centrat principalment en l'àmbit de la teoria i filosofia del dret estenent-se al camp dels drets humans i la teoria feminista del dret.

És autora i editora d'obres com a Legitimidad democrática y poder judicial (1997); Norma Mundi. La lucha por el derecho Internacional (2015); El Buen Jurista. Deontología del Derecho (2013); Decisiones básicas en materia de violaciones de derechos humanos (con Miguel Revenga, (2015) o Acceso a la justicia y garantía de los derechos en tiempo de crisis. De los procedimientos tradicionales a los mecanismos alternativos (2018). Algunes de les seues publicacions en revistes i compilacions són «Una tragedia de los derechos humanos. Violencia y religión»(2013); «Ciudadanía y vida social bajo el velo integral” (2016); «La Justicia transicional y el dilema de la sanción. Proceso penal y responsabilidad colectiva» (2017); «La naturaleza del Derecho Internacional, una cuestión existencial»(2018); «Formas de pensar lo impensable. Los perpetradores del mal extremo»(2019). Ha dirigit 2 Tesis Doctorals

Ha sigut membre de nombrosos projectes d'investigació, entre els quals cal destacar: Consolider-Ingenio-2010-2014: “El tiempo de los derechos” (HURI AGE) i el projecte Prometeu (fase I i II) per a grups d'excel·lència de la Generalitat Valenciana sobre Drets humans, integració i justícia global.

En l'àmbit de la innovació docent també ha participat en projectes com: “Innovació educativa en les fonts del Dret”en la doble titulació Administració i Direcció d'Empreses i Dret 2009-2012 i “Coordinació d'estratègies d'innovació docent i d'avaluació en el marc del Grau en Dret" 2009/2010.

En l'actualitat és la investigadora principal del projecte I+D: “Transformaciones de la Justicia. Autonomía, inequidad y ejercicio de derechos” i participa com a membre de l'equip d'investigació en el projecte Prometeu: “Seguretat Internacional i Europea: de la prevenció de conflictes armats a les estratègies per a la construcció d'una ciutadania inclusiva i plural” de la Generalitat Valenciana.

Ha sigut Research Assistant en l'Institut Europeu de Florència i ha realitzat estades d'investigació en universitats i centres com: el Institut Internacional de Drets Humans d'Estrasburg (França); Università degli studi diBologna, Istituto A. Cicu (Itàlia); Departament ofLaw, European University Institute, Florència, (Itàlia); University of Hull Law School Hull, (Regne Unit), Westfälische Wihelms-*Universität, Institutfür Offentliches Recht und Politik, UniversitätMünster, (Alemanya),York Law School. Universityof York (Regne Unit).

Ha col·laborat en diversos programes estatals i internacionals impartint formació a la Escuela Judicial Electoral del Tribunal del Poder Judicial de la Federación (Mèxic);  Universidad Nacional de México, UNAM (Mèxic); Universidad Autonoma de Occidente, Cali, (Colòmbia); Universidad Externado de Colombia; Instituto Tecnológico Autónomo de México, ITAM, (Mèxic); Universidad de Coahuila, (Mèxic); Consell General del Poder Judicial, Madrid, (Espanya).

AÑON ROIG, MARIA JOSE

AÑON ROIG, MARIA JOSE

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Departamento de Filosofía del Derecho. Campus dels Tarongers Despacho: 4F09

(9638) 28825

maria.j.anon@uv.es

Biografia
 

Catedràtica de Filosofia del Dret. Professora del Departament de Filosofia del Dret i Política i investigadora de l'Institut de Drets Humans. Llicenciada i Doctora en Dret per la Universitat de València Estudi General. Ha sigut directora de l'Institut Universitari de Drets Humans de la Universitat de València (2005-2010) i Secretària General de la Universitat (2010-2018).

Doctora en Dret (1986), sis quinquennis docents i sis sexennis de recerca.

La seua recerca aborda temes propis de la filosofia del dret i els drets humans. Entre ells: interpretació i argumentació en drets humans, drets socials, igualtat i dret antidiscriminatori, immigració, dret i perspectiva de gènere, accés a la justícia, teoria del dret i argumentació jurídica

En l'àmbit investigador, la seua Tesi Doctoral va rebre el premi nacional a tesi de caràcter social i polític del Centre d'Estudis Constitucionals en 1987. . És autora d'articles en revistes especialitzades, capítols de llibre i monografies en les àrees temàtiques esmentades. És directora de set tesis doctorals. Ha sigut membre de nombrosos projectes de recerca, entre els quals cal destacar: Consolider-Enginye-2010, “El temps dels drets” (HURI-AGE) liderat per la Universitat Carlos III de Madrid i del que formen part 12 grups de recerca en drets humans. Investigadora principal de dos projectes sobre drets humans, integració i justícia global en el marc del programa Prometeu per a grups d'excel·lència de la Generalitat Valenciana, així mateix ha desenvolupat la seua recerca en el marc de programes nacionals d'I D I des de 1993 ininterrompudament.

Ha impartit classes de llicenciatura i grau en la Universitat de València en matèries pròpies de l'àrea de coneixement: teoria del dret, filosofia del dret, sociologia jurídica, argumentació jurídica i drets humans des de 1984. Així com docència en tercer cicle en màsters i programes de doctorat en diferents universitats espanyoles i llatinoamericanes. En l'actualitat, Master Universitari en Dret, Empresa i Justícia, Master en Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional i Master en Dret i violència de gènere.

És directora de 11 tesis doctorals

Projectes d'innovació docent: Innovació educativa en la doble titulació Administració i direcció d'empreses i Dret (2004-2008), Disseny de materials per a l'aprenentatge interdisciplinari de les fonts del Dret (2007-2011), Drets humans i aprenentatge cooperatiu en l'adquisició de competències genèriques (2012-2015), Foment de la transversalitat dels drets humans en el grau en dret de la UV (2022-2023)

Ha dirigit la revista Anuari de Filosofia del Dret (2006-2015), Quaderns Electrònics de Filosofia del Dret i és coordinadora de la publicació Teoria i Dret. Revista de Pensament Jurídic, des de 2007.Forma part de nombrosos comitès editorials, participa en avaluació de projectes de recerca de diferents agències i ha format part de jurats acadèmics en l'àmbit jurídic.

Responsabilitats institucionals. Secretària del departament de Filosofia del Dret (1993-1998). Vicedegana de la Facultat de Dret (1998-2001). Directora de l'Institut de Drets Humans (2005-2010). Secretària General de la Universitat de València (2010-2018).

GARCIA MARTINEZ, M. ANGELES

GARCIA MARTINEZ, M. ANGELES

PAS-Esc. Basica de Suport Administratiu

INSTITUT DE DRETS HUMANS C/Serpis nº 29. Edifici Instituts d'investigació, 1ª planta Horario: dilluns a divendres: 9:00 a 14:00 i dilluns de 16:00 a 18:00

25417

m.angeles.garcia-martinez@uv.es