Logo de la Universitat de València Logo Màster en Enginyeria Química Logo del portal

Les enginyeres químiques més influents de 2016

  • 14 de juliol de 2016
Image de la noticia

Tots els anys, la Women 's Engineering Society (WES) publica un llistat amb les 50 enginyeres més influents de l'any, entre les quals podem trobar un ampli nombre d'enginyeres químiques.

Tots els anys, la Women 's Engineering Society (WES) publica un llistat amb les 50 enginyeres més influents de l'any. Aquesta llista inclou representants de totes les categories de el camp de l'enginyeria, i reconeix la tasca de les dones en la ciència que moltes vegades es passen per alt.

La WES es va crear a la Gran Bretanya en l'any 1919, a l'acabar la 1a Guerra Mundial. La motivació darrere de la seva creació es trobava en el fet que, durant la guerra, moltes dones van passar a ocupar llocs de treball que, fins llavors, estaven reservats als homes, com era el cas de les enginyeries. La guerra va obligar a la majoria dels homes a prestar els seus serveis al front, la qual cosa va obligar a la societat a fer un gir en la seva estructura productiva. WES néixer llavors per potenciar i defensar els interessos d'aquelles dones que havien entrat en el camp de la ciència i la tecnologia, així com per motivar les noves generacions a fer el mateix.

El llistat anual d'enginyeres més influents recopila els noms de les dones el treball han impactat el curs de la ciència i la tecnologia en l'últim any. A la llista de 2016 podem trobar bastants enginyeres químiques. D'entre elles destaquen:

  • Judith Hackitt: nascuda l'1 de desembre de 1954 a la Gran Bretanya, Hackitt va estudiar Enginyeria Química a l'Imperial College de Londres. Va treballar durant 15 anys per Exxon Mobil Corporation, una multinacional d'oli i gas nord-americà. El 2013 va ser nomenada presidenta de la Institution of Chemical Engineers (IChemE), una de les institucions d'enginyeria química més importants de l'món.
  • Sue Ion: nascuda el 3 de febrer de 1955 a Cumbria (Anglaterra), Ion ha dedicat la seva carrera a la indústria de l'energia nuclear. Ion va passar de realitzar petits experiments químics en la cuina dels seus pares a especialitzar-se en metal·lúrgia en l'Imperial College de Londres. A l'acabar el seu doctorat, va ser contractada per British Nuclear Fuels Limited (BNFL), una companyia dedicada a l'energia nuclear, propietat de el govern britànic. En el moment de la seva contractació, Ion era una de les úniques 2 dones que treballaven en el departament d'Enginyeria Química. El 1996 va ser nomenada membre de la Royal Academy of Engineering, de la qual, a més, va ser vice presidenta des 2002 a 2008.

'Felicito WES en aquesta iniciativa. És genial veure una llista tan diversa de les 50 dones en l'enginyeria i estic encantada d'haver estat nomenada com una d'elles. Prop de 900 dones van ser nominades originalment, la qual cosa també explica una història molt encoratjadora sobre la creixent comunitat d'enginyeres i models a seguir al Regne Unit '- Judith Hackitt.