Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació en Didàctiques Específiques Logo del portal

La Universitat de València es posiciona entre les millors universitats del món en onze disciplines

  • 7 d’abril de 2016
Edifici de la Facultat de Magisteri

La Universitat de València es posiciona entre les millors universitats del món en onze disciplines de les 39 avaluades

Segons l'última edició del QS World University Rànquings per matèries, elaborat per la consultora Quacquarelli Symonds, la Universitat de València es posiciona entre les millors universitats del món en onze disciplines de les 39 avaluades: filosofia, agricultura i ciències forestals, medicina, psicologia, química, matemàtiques, física i astronomia, educació, economia i econometria, i estadística i recerca operativa.

En medicina, la Universitat se situa entre les 300 millors universitats del món i la sisena en l'àmbit nacional. En ciències biològiques i en matemàtiques ocupa també la sisena posició entre les universitats espanyoles i se situa entre les 350 millors del món. cal destacar la importància de la Universitat dins del sistema universitari espanyol i el seu continu avanç per a seguir escalant posicions en els rànquings que es realitzen any rere any.

En el top mundial 250, la Universitat destaca en tres disciplines: educació, física i astronomia, i econòmiques i econometria, que ocupen les posicions vuitena, cinquena i vuitena, respectivament, en el panorama universitari nacional.

Dins de la branca d'educació s'enquadra el màster en Recerca en Didàctiques Específiques, que a més de ser un màster que cerca l'excel·lència del professorat, també ocupa una molt bona posició quant a reconeixement pels alumnes que ho cursen. Pots conèixer més del màster ací.

Al top mundial 250, la Universitat destaca en educació

Cal destacar el reconeixement aconseguit en les disciplines de filosofia, psicologia, química i estadística i recerca operativa, enclavades en el top 200 del rànquing mundial, on ocupen les posicions cinquena, quarta, cinquena i sisena, respectivament, en l'àmbit universitari estatal.

Finalment, la Universitat despunta en la posició aconseguida dins les 150 millors universitats del món en agricultura i ciències forestals.

  • Metodologia

El rànquing analitza la recerca, la docència, la ocupabilidad i la internacionalització i utilitza els indicadors de reputació acadèmica, reputació entre les empreses, la ràtio d'estudiant per facultat, les citacions en publicacions, la internacionalització dels centres i la ràtio d'estudiants internacionals.


La classificació es basa, d'una banda, en els resultats de dues enquestes realitzades per tot el món: una, dirigida a acadèmics i l'altra, a ocupadores; i, a més, en l'obtenció d'una sèrie de dades: els extrets de Scopus, per a determinar les citacions de publicacions de professors. També té en compte les citacions arreplegades de les mateixes institucions universitàries: nombre de professors, nombre d'estudiants de grau i prostrat i estudiants i professorat internacionals.

Més informació sobre aquest rànquing en: http://www.topuniversities.com

Pàgina de l'Observatori de Rànquings de la UV: http://links.uv.es/ogj2zaa