Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació en Didàctiques Específiques Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
BERNABE VILLODRE, MARIA DEL MAR

BERNABE VILLODRE, MARIA DEL MAR

PDI-Titular d'Universitat
Biografia
 

Titulada Superior en Pedagogia del Llenguatge i l'Educació Musical, Mestra especialista en Educació Musical, Mestra especialista en Pedagogia Terapèutica, Doctora en Teoria i Història de l'Educació

BLASCO MAGRANER, JOSE SALVADOR

BLASCO MAGRANER, JOSE SALVADOR

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

Coordinador Especialitat de Didàctica de la Música (Màster en Investigació en Didàctiques Específiques-Facultat de Magisteri)

(9639) 83407

j.salvador.blasco@uv.es

BOTELLA NICOLAS, ANA MARIA

BOTELLA NICOLAS, ANA MARIA

PDI-Titular d'Universitat
Especialista Pau
Dega/Degana / Director/a Ets

Despacho 12, cuarta planta, Facultat de Magisteri. Avenida Tarongers, 4 46022 Valencia

(9639) 83384

ana.maria.botella@uv.es

Biografia
 

Professora titular del Departament de Didàctica de l'Eduació Física, Artística i Música de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Llicenciada en Geografia i Història (especialitat de Musicologia) i diplomada en Magisteri (especialitat d'Educació musical) per la Universitat d'Oviedo. Títol professional de Música a l'especialitat de Piano i Màster Internacional de Música a la mateixa especialitat pel Conservatori Superior de Música d'Oviedo “Eduardo Martínez Torner”. Doctora en Pedagogia per la Universitat de València amb una tesi que analitzava i catalogava la música de Moros i Cristians d'Alcoi, així com realitzava una aplicació didàctica a l'aula de secundària, per la qual va aconseguir una beca concedida per l'Institut Alacantí de Cultura. Juan Gil-Albert” (Diputació Provincial d'Alacant). Funcionària de carrera del cos de professors d'ensenyament secundari des de 2001 (actualment en excedència). Revisora ​​de revistes de recerca i membre de comitès científics de congressos i jornades. Pertany al grup de Recerca multidisciplinar IEDUCARTSel principal interès del qual és el treball des d'una òptica multidisciplinar a l'aula, focalitzat especialment en disciplines artístiques com el Cinema, l'Animació i l'Òpera. Conferenciant convidada al projecte Òpera Oberta “El Liceu a la Universitat”, des de la temporada 2008/2009.

Les seves línies de recerca principals són la Didàctica de l'audició musical, Tics i Educació musical i Innovació educativa a través de la interdisciplinarietat i l'òpera. Investigadora principal del projecte Emergent R+D+i El paisatge sonor, escolta, creació i recreació. Anàlisi descenaris deducació ambiental i musical, de la Generalitat Valenciana, així com de la Xarxa dinnovació docent L’hort-Ieducarts, 2.0. i 3.0 del Vicerectorat de Polítiques de formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València, durant uns quants anys. Actualment és IP de projecte El paisatge sonor com a context d'aprenentatge interactiu, transversal i interdisciplinar (UV-SFPIE_PID19-1096358). Des del 2020 és Directora del grup de Recerca investigació iMUSED (Investigating Music Education GIUV2020-483), l'objectiu del qual és aprofundir en el coneixement de l'educació musical des de múltiples perspectives com la innovació educativa, la interdisciplinarietat, l'estudi del currículum, les identitats musicals i la transferència de coneixement. Com a resum global de la trajectòria acadèmica cal destacar la publicació de 128 articles (100 en revistes científiques i 28 en revistes no indexades) i 84 capítols de recerca, més de 200 aportacions a congressos, ja sigui per mitjà de ponències o comunicacions, la participació en 3 projectes de recerca, 12 d'innovació docent com a IP i 17 com a membre d'equip i la realització de 8 estades investigadores i 5 docents. Té 2 sexennis de recerca (2009-2014, 2015-2020) i 3 quinquennis docents (2006-2011 i 2012-2017).

En l'àmbit docent ha impartit classe durant un total de 20 cursos acadèmics en les universitats d'Oviedo i Valéncia, destacant l'impartició de docència en Màster de doctorat durant 12 cursos i en el *Master de Secundària durant 3. Té dirigides 21 tesis doctorals i 31 Treballs Fi de Màster (21 del d'investigació i 10 del màster de secundària), aixina com 39 Treballs fi de Grau. Els numerosos materials docents generats, aixina com la vinculació a proyectes d'innovació i participació en congressos docents atesten la dedicació a la docència i a la millora contínua en metodologia i tècniques docents.

Finalment, en matèria de Gestió, destacaria la llabor com a secretària del Departament (2012-2015), ser membre de la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster en Professor/a de Ensenyança Secundària (2011-2018), membre de la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster en Investigació en Didàctiques Específiques (2015-2020), coordinar el proyecte didàctic Òpera *Oberta (2011-2014), i dirigir l'aula de Música del Vicerrectorat de Cultura i Igualtat de la UV (2015-2018), entre atres activitats. També ha dirigit el Màster en Investigació en Didàctiques Específiques de la Facultat de Magisteri (2016-2018) i (2019-2020) i ha coordinat el doctorat en música (2015-2018). Ha segut Vicedecana d'ordenació académica i postgado de la Facultat de Magisteri. És Decana de la Faculat de Magisteri des de noviembe de 2020.

 

ESCORIHUELA CARBONELL, GUILLEM

ESCORIHUELA CARBONELL, GUILLEM

PDI-Ajudant Doctor/A
Cap de Seccio-Servei
Cap Iniciatives Responsable de l'Aula de Musica

Despatx 12, 4ª planta Facultat de Magisteri Av. Tarongers 4. 46022. Valencia (9639)

83394

guillem.escorihuela@uv.es

Biografia
 

GUILLEM ESCORIHUELA (Silla, 1988). És Doctor en didàctica de la música per la Universitat de València (2017). Màster en Investigació en Didàctiques Específiques (2014) i Professor d´Educació Secundària (2011) per la mateixa Universitat. Màster en Interpretació Musical per la Universitat Internacional d'Andalusia (2013). Obté el Títol Superior de Música al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València (2010).

És Professor Ajudant Doctor al Departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Musica de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Pertany al grup de recerca iMUSED (Investigating Music Education GIUV2020-483) i les seves línies aborden l'educació musical a través de l'anàlisi de la interpretació, l'educació performativa dels instruments musicals i el cant, la comunicació i divulgació musical (recepció i crítica), la didàctica a Conservatoris i Escoles de música i l'estudi de les audiències d'espectacles musicals i la seva repercussió en i des de l'educació musical. Així mateix, també forma part del grup d'innovació consolidat: El Paisatge Sonor i l'Hort Ecodidàctic com a context d'aprenentatge en la formació del professorat (PaisoL'Hort- GCID23_2591227).

És Catedràtic de Música de Cambra en excedència. Ha estat professor de la Universitat Jaume I al Màster en Didàctica de la Música (2018/2019) i ha impartit docència als Graus de Mestre/a en Educació Infantil i el d'Educació Primària de Florida Universitària (2019/2022). Al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló ha exercit la direcció del Departament de Música de Cambra i Orquestra (2015/2022).

En l'àmbit de la gestió, ha coordinat pràctiques i la formació del professorat al Conservatori Superior, a més d'haver estat secretari de la Comissió Acadèmica de Títol del Màster en ensenyaments artístics d'interpretació musical i investigació aplicada i haver format part de la Comissió per a l'avaluació de la investigació de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.

Presenta publicacions i comunicacions al camp de l'educació performativa i la seva pròpia investigació. Ha participat com a ponent i/o assistent a congressos nacionals i internacionals, així com seminaris sobre educació musical a tots els seus nivells.

Al camp de la interpretació ha estat membre i president de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València des del 2009 fins al 2013, a més d'altres orquestres nacionals de caràcter formatiu. Professionalment, ha col·laborat amb l'Orquestra de València, Simfònica de Castelló, Banda Municipal de Bilbao, així com amb els grups Ensemble Palau, Orquestra Eutherpe, Ensemble Col·legno, Harmonie Ensemble o Kissar Ensemble. Actua regularment en cicles de música de cambra valencians amb diverses formacions, destacant els recitals per a flauta i piano o la integral dels quartets de Mozart. Com a intèrpret ha enregistrat discs per a la recuperació del patrimoni musical valencià, però també per a bandes sonores o música lleugera.

És Director Acadèmic de l'Aula de Música de la Universitat de València.

GALBIS LOPEZ, VICENTE

GALBIS LOPEZ, VICENTE

PDI-Titular d'Universitat
ISUSI FAGOAGA, ROSA MARIA

ISUSI FAGOAGA, ROSA MARIA

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Especialista Pau
Vicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets

(9638) 64614

rosa.isusi@uv.es

MARIN LIEBANA, PABLO

MARIN LIEBANA, PABLO

PDI-Ajudant Doctor/A

pablo.marin-liebana@uv.es

83315

pablo.marin-liebana@uv.es

MORANT NAVASQUILLO, REMIGI

MORANT NAVASQUILLO, REMIGI

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

Despatx Edifici Tarongers 04.11

(9639) 83380

remigi.morant@uv.es

MURILLO RIBES, ADOLF

MURILLO RIBES, ADOLF

PDI-Titular d'Universitat
TEJADA GIMENEZ, JESUS

TEJADA GIMENEZ, JESUS

PDI-Catedratic/a d'Universitat

Facultat de Magisteri Despacho 4.08 Avda. dels Tarongers, 22 46022 Valencia Horario tutorías: según web departamento

(9638) 64456

jesus.tejada@uv.es

Biografia
 

Des de 1989 investigue en l'ús de la tecnologia musical i el disseny de programari en els processos de creació i aprenentatge musical. He treballat sobre aquests temes en l'O. de La Rioja, en la U.de Sevilla i en l'O. de València. En l'O. de La Rioja (1995-2003) vaig cursar el meu primer doctorat amb un estudi sobre el contrast de modalitats perceptives preferides (estils cognitius) i estratègies d'aprenentatge d'un programa d'ordinador per a edició de partitures, que va guanyar el premi d'investigació del Col·legi de Doctors i Llicenciats. Així mateix, vaig dirigir diversos projectes d'investigació sobre audició musical i tecnologia finançats pel Govern de La Rioja. En l'O. de Sevilla (2003-2008) he realitzat el meu segon doctorat en l'àrea de MIDE (2013). En aquesta universitat, vaig fundar i vaig dirigir el grup d'investigació (HUM- 794) del Pla Andalús d'i+d. També vaig dirigir diverses investigacions sobre l'ús de la tecnologia en àmbits d'ensenyament formal i vaig ser IP del projecte d'investigació SEJ2007/60405EDU finançat pel MICINN (Disseny, implementació i avaluació d'un programa informàtic per a l'educació rítmica en conservatoris de música) en el qual van participar sis universitats espanyoles i tres xilenes. Els resultats d'aquest projecte es van concretar en la creació i avaluació d'un programari per a l'ensinistrament rítmic denominat Tactus que va ser publicat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i distribuït a la seua xarxa de 600 escoles de música, així com a la resta de la xarxa nacional. L'impacte científic es va aconseguir amb la presentació de resultats en articles, congressos internacionals i la defensa de dues tesis doctorals. Vaig ser coordinador del Màster  Oficial d'Investigació en Didàctiques Específiques i director del programa de doctorat homònim de l'O. de València. Aquest programa, és un dels escassos en el territori nacional amb especialització en Educació Musical. He realitzat investigacions sobre disseny de programes de música i sobre ensinistrament rítmic amb ordinadors. En les meues diferents estades acadèmiques a Xile, he sigut investigador contractat en diversos projectes que han implicat la creació i validació de programari educatiu musical. Entre ells, un per a l'aprenentatge matemàtic a través del so i de la música per a l'Ed. Bàsica a Xile (MMSI, MusiMatematicas Sonores Interactives), que sigut registrat i està sent comercialitzat per l'empresa Efecte Educatiu, de Xile.

He sigut professor associat en el programa de doctorat de l'O. de Santiago de Xile i professor del prog. de doctorat en la Facultat de Música de la UNAM (Mèxic). Allí, vaig dirigir una tesi doctoral i vaig impartir diversos cursos sobre tecnologia en l'educació musical. He publicat en diferents revistes internacionals indexades: Research Studies in Music Education, Journal of Music Technology and Education, Psicodidáctica, Electronic Journal of Research in Educational Psychology, Educació XX1, Revista Elec. Complutense de Invest. En Ed. Musical.  Soc revisor de revistes internacionals i membre del comité assessor de Palgrave-*MacMillan-*Springer (col·lecció Music & Literature). Soc editor cap de la Revista Electrònica de LEEME (ESCI, Q1 SJR), especialitzada en treballs científics d'investigació i aplicacions en Ed. Musical.

He dissenyat i col·laborat en el desenvolupament del programari:  Tactus, Cantus, Plectrus, Aglaya Play, Musimatemáticas Sonores Interactives, Emolab.