Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació en Didàctiques Específiques Logo del portal

Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
BALLESTER ROCA, JOSEP

BALLESTER ROCA, JOSEP

PDI-Catedratic/a d'Universitat
BATALLER CATALA, ALEXANDRE

BATALLER CATALA, ALEXANDRE

PDI-Titular d'Universitat
Director/a de Departament
CASAÑ NUÑEZ, JUAN CARLOS

CASAÑ NUÑEZ, JUAN CARLOS

PDI-Contractat/Da Doctor/A

Dep. Didàctica de la Llengua i la Literatura Facultat de Magisteri Universitat de València Av. Tarongers, 4 46022 - Valencia Despatx EP-05 Tel: 9616 25375

juan.casan@uv.es

CHIREAC, SILVIA MARIA

CHIREAC, SILVIA MARIA

PDI-Titular d'Universitat
Coordinador/a de Mobilitat
Coordinador/a Curs

-- ******************************** Silvia Maria Chireac Profesora Titular de Universidad Coordinadora de movilidad Erasmus, Sicue, PI de Educación Primaria Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura Magisteri- Universitat de València Campus de Tarongers-València Teléfono: 96...

(9639) 83228

silvia.chireac@uv.es

MARTIN EZPELETA, ANTONIO LEON

MARTIN EZPELETA, ANTONIO LEON

PDI-Titular d'Universitat
Coordinador/a Curs
Biografia
 

Doctor en Filología Hispánica por la Universidad de Zaragoza (2006), es profesor titular del Departamento de Didáctica de la Lengua y la Literatura de la Universitat de València (2012). Antes trabajó en las Universidades de Jaén (2010-2011) y Zaragoza (2011-2012), y realizó estancias de investigación en las de Saint Andrews (Escocia, 2005) y Harvard (Estados Unidos, 2008-2010). Sus líneas de investigación comprenden el estudio de la literatura contemporánea, el análisis de manuales y otros materiales didácticos de lengua y literatura (L1 y ELE), las actitudes medioambientales y sostenibles, la metacognición y comprensión lectora, la evaluación de la creatividad y la innovación didáctica de carácter transdisciplinar.

GARCIA FOLGADO, MARIA JOSE

GARCIA FOLGADO, MARIA JOSE

PDI-Titular d'Universitat
Director/a Titulacio Master Oficial
Secretari/a de Departament

Facultat de Magisteri, Despatx 08 Entreplanta

83828

maria.jose.garcia-folgado@uv.es

GARCIA PASTOR, MARIA DOLORES

GARCIA PASTOR, MARIA DOLORES

PDI-Titular d'Universitat
GOMEZ LOPEZ, ANGELA

GOMEZ LOPEZ, ANGELA

PDI-Contractat/Da Doctor/A
IBARRA RIUS, NOELIA

IBARRA RIUS, NOELIA

PDI-Titular d'Universitat
Cap de Seccio-Servei
Cap Iniciatives Responsable de l'Aules. Campus Tarongers

(9638) 28533

noelia.ibarra@uv.es

MARTI CLIMENT, ALICIA

MARTI CLIMENT, ALICIA

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
Cap de Seccio-Servei
Cap Iniciatives d'Innovacio Educativa

(9639) 83831

alicia.marti@uv.es

Biografia
 

És Doctora en Llengua i literatura catalana per la Universitat de València i treballa com a contractada doctora al Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València. És tutora de Pràcticum i de TFG dels graus de Mestre/a en Educació Infantil i en Primària, i imparteix classes al Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària, en el qual també dirigeix TFM. De 2015 a 2019 ha estat directora de la revista Allioli, Quaderns de l'Ensenyament del País Valencià (ISSN 1576-0197), fundada el 1979, amb un tiratge de 21.000 exemplars que es distribueixen entre el professorat i els centres valencians de tots els nivells educatius.
Forma part del Grup de recerca Interacció i Ensenyament de Llengües (GIEL) i de la Unitat d'Educació Multilingüe (UEM) de la Universitat de València, i també és membre de la Xarxa cooperativa d'Experiències TIC per a l'ensenyament en valencià Un entre tants, de l'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (AILLC), de la Sociedad Española de Didáctica de la Lengua y la Literatura (SEDLL) i de l’equip de treball ICE UAB – SERCLE sobre el català a l’ensenyament, coordinat per Comajoan, Birello, Manresa i Subarroca.

Les seues línies de recerca giren al voltant de la didàctica de la llengua i la literatura, les TIC com a recurs educatiu, l'educació lingüística en entorns plurilingües i l'ensenyament de la gramàtica. Ha participat en diversos projectes i grups d'innovació educativa i investigació sobre les dificultats d'escriptura, l'autobiografia lingüística, les pràctiques dels docents, l'ensenyament-aprenentatge de la llengua catalana oral i la poesia oral improvisada, entre d'altres. Ha coordinat diversos projectes d'innovació educativa: TIC, TAC, TAP. Projectes de lengua i literatura (UV-SFPIE_RMD18-841879), L’ús educatiu del vídeo en la formació de mestres (UV-SFPIE_PID19-1094441), El vídeo en l’educació superior. Pràctiques innovadores audiovisuals en la formació de docents (UV-SFPIE_PID-1352182), Tecnologia educativa en la didàctica de la llengua i la literatura. Pràctiques innovadores en l'àmbit universitari (UV-SFPIE_PID-1635114) i actualment La tecnologia educativa en l'ensenyament de la llengua i la literatura a l'àmbit universitari (UV-SFPIE_PID-2073736).

MONFERRER PALMER, AINA

MONFERRER PALMER, AINA

PDI-Ajudant Doctor/A
Biografia
 

Aina Monferrer Palmer (Borriana, 1987). Llicenciada en Comunicació Audiovisual i Grau en Llengua i Literatura Catalanes. Màster en Comunicació Intercultural i Ensenyament de Llengües i Màster de Professorat. És Doctora Internacional Cum Laude i Premi Extraordinari de Tesi 2016 de l’UJI amb la tesi Estudi lingüístic, literari i textual de la poesia de Vicent Andrés Estellés en un marc d’interessos traductològics i didàctics, sota la direcció de Vicent Salvador. Ha estat lectora de català a la Universidade de São Paulo. L’any 2016 va aprovar l’oposició. Fins a gener de 2021 compaginarà la feina de professora a l’Escola Oficial d’Idiomes de Castelló amb la de professora associada a la Universitat Jaume I. Autora de desenes de publicacions, comunicacions i seminaris a universitats internacionals sobre llengua, literatura i cultura catalanes com ara “Reflexions sobre la vitalitat de l’ús del català entre els líders d’opinió valencians a Twitter” (2019), “Anàlisi dels discursos periodístics en premsa espanyola al voltant dels fets relacionats amb el procés” (2018), “Dibuixar la poesia i comprendre-la: interpretacions en diferents nivells educatius” (2017), “Estellés autotraduït, aspectes multilingües i interculturals” (2017); editora de l’Anuari monogràfic titulat Literatura i ensenyament de llengües. Propostes, escriptors i contextos minoritaris o transfronterers (2017). Autora del llibre Vicent Andrés Estellés i la literatura a l’aula (Alfons el Magnànim, 2019) i del manual de la col·lecció Sapientia de l’UJI núm. 157, Estratègies d’Adquisició i d’Aprenentatge de la Llengua Catalana per a Mestres (2019).

A partir de l’1 de febrer de 2021, passa a ser professora de l’EOI en excedència i comença com a professora ajudant doctora a la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, al departament de didàctica de la llengua i de la literatura.

Membre del grup de música Aina Palmer juntament amb Jordi Palau, amb els discs psicopompa (2020) i fallanca (2021).

MORON OLIVARES, EVA

MORON OLIVARES, EVA

PDI-Contractat/Da Doctor/A

(9616) 25357

eva.moron@uv.es

RODRIGUEZ GONZALO, CARMEN

RODRIGUEZ GONZALO, CARMEN

PDI-Titular d'Universitat

Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. Magisteri Campus dels Tarongers Universitat de València

(9639) 83832

carmen.rdez-gonzalo@uv.es

SANELEUTERIO TEMPORAL, ELIA

SANELEUTERIO TEMPORAL, ELIA

PDI-Titular d'Universitat
Coordinador/a de Mobilitat
Coordinador/a Curs

Facultat de Magisteri - Despatx EP.03 Avda. Els Tarongers, 4; 46022 València (Espanya)

(9616) 25353

elia.saneleuterio@uv.es

Biografia
 

Elia Saneleuterio és doctora en Literatura Espanyola, llicenciada en Filologia Hispànica, mestra en Educació Infantil i màster de Recerca en Didàctiques Específiques, especialitat de Didàctica de la Llengua i la Literatura.

Ha treballat en tots els nivells educatius des d’Educació Infantil fins a postgrau; ha impartit docència presencial i virtual en titulacions diverses d'universitats espanyoles, com ara la Universidad Internacional de La Rioja, la Universidad Católica de Valencia o la Universidad CEU Cardenal Herrera. A l’estranger, entre d’altres destinacions ha estat professora visitant a la Università di Bologna (Itàlia), Uniwersytet Wrocławski (Polònia), University of California, Berkeley (Estats Units), Universidade do Minho (Portugal), Universidad Católica Boliviana “San Pablo” en La Paz (Bolívia), Rutgers University, Newark (USA) i Université de Reims Champagne-Ardenne (França).

Des de 2012 és professora de Magisteri al Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València. És autora de diverses monografies, com Evolución de las corrientes y estilos literarios (2015) o Modalización lírica y construcción simbólica en la poesía de J. Hierro (2012). Entre les seues línies de recerca actuals destaca el seu interès per l’animació infantil, la didàctica del símbol i qüestions de gènere en l'aprenentatge de la literatura, d'una banda, i d'altra la revisió i correcció de textos com a part del desenvolupament de la llengua escrita, aplicant innovacions docents basades en les TIC, l’aprenentatge col·laboratiu de l’ortografia i l'e-avaluació orientada a l'aprenentatge.

És la directora del grup d'investigació TALIS i de diversos congresos internacionals (XXIX AEGS, CICELI).

Poden trobar-se les seues publicacions en ORCID, ResearchGate, Dialnet, GoogleScholar, etc.

Altres perfils:

SANTOLARIA ORRIOS, ALICIA

SANTOLARIA ORRIOS, ALICIA

PDI-Contractat/Da Doctor/A
Biografia
 

Alícia Santolària Òrrios és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València i doctora en Didàctica de la Llengua i la Literatura per la mateixa universitat. Actualment és professora del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

Les seues principals línies d’investigació s’orienten cap a l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua escrita als inicis de l’escolarització. Participa en projectes d’innovació docent i en congressos i seminaris relacionats amb l’ensenyament de llengües, la formació inicial de mestres i la formació permanent del professorat.

 

SOLER PARDO, MARIA BELEN

SOLER PARDO, MARIA BELEN

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl

(9616) 25438

betlem.soler@uv.es

TORDERA ILLESCAS, JUAN CARLOS

TORDERA ILLESCAS, JUAN CARLOS

PDI-Contractat/Da Doctor/A

(9616) 25491

juan.tordera@uv.es

VILLACAÑAS DE CASTRO, LUIS SEBASTIAN

VILLACAÑAS DE CASTRO, LUIS SEBASTIAN

PDI-Titular d'Universitat

Dept. Didàctica de la llengua i la literatura Universitat de València Facultat de Magisteri, Despatx P.01/05 Av. Tarongers, 4 46022, València

(9639) 83826

luis.villacanas@uv.es