Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Investigació en Didàctiques Específiques Logo del portal

El URAP col·loca, una vegada més, a la Universitat de València com una de les millors institucions

  • 28 d’abril de 2016
Alumna estudiant

Aquesta classificació va ser establida per l'Institut Informàtic de la Middle East Technical University en 2009 i es publica anualment.

En l'edició 2015-2016, la Universitat de València es manté en el top 200 d'universitats a nivell global, havent ascendit des del lloc 193 en l'última edició al 188 en l'actual.

 

La UV és la tercera universitat espanyola en la classificació, repetint el resultat de l'any passat. A nivell europeu, la Universitat de València ha passat de la posició 88 en 2014, a la 85. Aquesta millora en la posició de la Universitat s'explica per la contínua transformació dels seus estudis, dedicats a àrees molt específiques i amb instal·lacions i professorat d'alt prestigi a nivell mundial. La millora de tres posicions a nivell europeu en solament un any demostra que els canvis i innovacions introduïts en els estudis ja donen els seus primers resultats.

Mentre que les classificacions per àrees estan encara per publicar, s'esperen resultats similars o lleugerament millors, ja que hi ha àrees del coneixement en la qual la UV imparteix estudis únics a nivell mundial. La UV va obtenir el lloc 171 a escala mundial en les àrees de Comerç, Administració, Turisme i Serveis en 2014 (tercera nacionalment). Quant a l'indicador de “Articles” la UV queda dins del top 100 mundial i amb el millor resultat a Espanya; l'indicador de “Articles” és una eina de mesura de la productivitat científica actual que inclou articles publicats en 2013 i indexats per “Web of Science” i llistats per “Incites”.

Les altres universitats membre de l'Aliança Internacional d'Escoles de Negocis han obtingut els següents resultats (no totes les universitats són considerades per a avaluació; les institucions profesionalizantes i les escoles especialitzades en un nombre limitat d'àrees temàtiques solen situar-se més a baix en la llista): University of Hertfordshire (788); UNCW (1412).

La URAP arreplega dades sobre 2000 universitats al voltant del món i les classifica depenent del rendiment acadèmic (qualitat i quantitat de publicacions acadèmiques) concorde a sis factors principals: Articles, Cites, Total de Documents, Impacte Total dels Articles i Col·laboració Internacional. Com a resultat, aquest rànquing cobreix aproximadament un 10% del total d'institucions d'educació superior del món.

La classificació completa pot consultar-se en la Web de URAP. Per a llegir un informe detallat del posicionament de la Universitat de València en diferents classificacions mundials, pots entrar en la pàgina del Servei d'Anàlisi i Planificació (SAP) de la UV.