
La Càtedra d'Empresa Familiar juntament amb el servei d'UVOCUPACIÓ inicien la tercera edició del curs d'Empleabilitat i Desenvolupament Professional a l'Empresa Familiar en format on-line. Aquest curs començarà el 30 de març del 2022 i serà impartit per professors de la Universitat de València i per col·laboradors-professionals externs, amb la finalitat de millorar l'ocupabilitat dels estudiants a les Empreses Familiars.
Les empreses familiars (EF) representen un percentatge molt alt de l'activitat econòmica i de l'ocupació laboral de les societats desenvolupades. Segons el darrer informe sobre l'Empresa Familiar, editat per l'Institut de l'Empresa Familiar (2015), les empreses familiars representen el 66% de l'ocupació a Espanya i generen el 57% de la riquesa (Valor Afegit Brut). Per tant, és més probable, per als titulats universitaris, que el seu desenvolupament professional es produisca en el marc d'empreses de propietat i gestió familiar. És, per tant, fonamental conèixer-les en profunditat.
OBJECTIUS
Els objectius generals que es pretenen aconseguir són:
- Conèixer què i com són les Empreses Familiars, els diferents agents que hi intervenen, la seva importància en l'economia i en l'ocupació del país i les seves fortaleses i debilitats.
- Entendre el perfil de la cultura de les Empreses Familiars i saber encaixar laboralment per aportar-hi valor i poder-se desenvolupar professionalment.
- Adquirir l'habilitat de millorar l'ocupabilitat per gestionar eficaçment la carrera laboral.
- Generar oportunitats d'èxit en la consecució de locupació en una EF.
- Potenciar el talent personal assessorat per experts per crear valor com a treballador a l'empresa familiar.
- Desenvolupar la innovació a través de la gestió positiva dels conflictes a l'EF.
PROGRAMA
- 30 març: Importància de l'empresa familiar en l'ocupació.
10.00 – 11.30 “Entendre la importància de l'empresa familiar al mercat laboral i a l'economia”. Prof. Alejandro Escribá (UV)
12.00 – 13.30 “L'ocupabilitat com a metacompetència que crea valor a l'empresa familiar”. Prof. Pilar González (UV) i Lucia Llinares (UV)
- 6 abril: Entendre l'empresa familiar i les seues expectatives.
10.00 – 11.30 “La perspectiva de l'empresa contractant”. Prof. Victòria Casañ (Grefusa)
12.00 – 13.30 SESSIÓ DE MENTORING “Avaluació de l'ocupabilitat i proposta d'itineraris personalitzats”. Prof. Pilar González (UV)
- 13 abril: Entendre l'empresa familiar i les seues expectatives.
10.00 – 11.30 “La perspectiva de l'empleat”. Prof. César Pardo (Logopost)
12.00 – 13.30 SESSIÓ DE MENTORING “Necessitats de l'EF i desenvolupament de competències”. Prof. Pilar González (UV)
- 27 abril: Contribuir a la continuïtat i competitivitat de les empreses familiars.
10.00 – 11.30 “El paper dels empleats en la gestió de les emocions i transmissió de valors a l'empresa familiar”. Prof. Maria Beltrán (FIBAC)
12.00 – 13.30 SESSIÓ DE MENTORING “Desenvolupament del talent”. Prof. Pilar González (UV)
- 4 maig: Contribuir a la continuïtat i competitivitat de les empreses familiars.
10.00 – 11.30 ”Entendre la presa de decisions a l'empresa familiar: nivells i rols en la direcció i el govern de l'empresa i la família propietària”. Prof. Tomás Guillén (Grup Ifedes)
12.00 – 13.30 SESSIÓ DE MENTORING “Desenvolupament de la innovació”. Prof. Pilar González (UV)
13.30 - 14.00 Clausura del curs.
DIRECCIÓ
- Alejandro Escribá Esteve, Catedràtic d'Universitat del Departament de Direcció d'Empreses de la Facultat d'Economia i Director de la Càtedra de l'Empresa Familiar de la Universitat de València.
- Pilar González Navarro. Professora Titular del Departament de Psicologia Social de Treball i de les Organitzacions de la Universitat de València. Membre de l'IDOCAL (Institut de Recerca en Psicologia dels Recursos Humans, Desenvolupament Organitzacional i Qualitat del Treball).
PROFESSORAT
- Professorat de la UV
- Professionals externs dexperiència reconeguda en empreses de làmbit de lempresa familiar.
PREU
- 50 € - Membres de la Universitat de València (Alumnes, PDI, PAS, Amics Antics Alumnes)
- 70 € - Públic General