
Durant tres jornades, l’alumnat va tindre l’oportunitat de conéixer de primera mà casos reals, estratègies de comunicació i claus per a la inserció laboral en l’àmbit del màrqueting.
Els dies 8, 9 i 10 d'abril de 2025, el Màster en Màrqueting i Investigació de Mercats va celebrar els seus seminaris anuals, una activitat consolidada en la programació del màster que oferix a l'estudiantat l'oportunitat de conéixer, de primera mà, experiències professionals i tendències actuals del sector. Les sessions, desenrotllades a la Sala Manuel Sánchez Ayuso de la Facultat d'Economia, van comptar amb la participació de nou experts i expertes de diferents àrees que van compartir els seus coneixements, trajectòria i aprenentatges amb l'alumnat.
La inauguració institucional del cicle va ser a càrrec del Dr. Marcelo Royo Vela, Director del Departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València. A continuació, Víctor Martínez Molés, Product Manager en The Knot Worldwide, va oferir una conferència orientada a mostrar els passos i habilitats clau necessàries per a arribar a ser Product Manager en una empresa global, destacant la importància de la formació contínua, l'adaptació a entorns en constant evolució i l'escolta contínua als consumidors.
La jornada del dimecres va estar dedicada a l'emprenedoria. La taula redona organitzada va reunir quatre jóvens fundadors de projectes emergents: Aitor Ciscar (Khumbu), Nicolás Rodríguez (Goatedlink), Andrés Gómez de Olea (Natural Fonan) i Antonio López (NatureSole). Moderada per Berta Tubillejas Andrés, codirectora del màster, la sessió va permetre als assistents conéixer com estes startups afronten el repte de posicionar-se i diferenciar-se en mercats altament competitius.
El dijous es va oferir una intensa jornada de xarrades inspiradores. Pietat Coscollá (Anecoop S.coop.) va obrir la vesprada amb intens dinamisme plantejant als i les assistents reptes reflexius sobre com enginyar-se-les per a crear marca en productes agrícoles. Li va seguir Lorena Lázaro (Dacsa), amb una intervenció centrada en l'emocionalitat en la comunicació de productes bàsics, on va mostrar com Arròs Dacsa ha aconseguit vincular la seua marca amb els valors culturals i afectius del consumidor, sense perdre la seua essència valenciana. Posteriorment, Pierre Bouillard (Grup FANDOS) va compartir el cas d'una PIME familiar, explicant com les decisions de màrqueting i comunicació són una palanca estratègica fins i tot en contextos menys cosmopolites i amb recursos limitats.
Finalment, Isabel Gosálvez (UVocupació) va tancar la jornada amb una sessió pràctica sobre itineraris d'inserció professional, en la qual va orientar a l'alumnat sobre com articular els seus interessos i competències de cara a la busca activa d'ocupació en l'àmbit del màrqueting.
La clausura del cicle de seminaris va estar a càrrec de les codirectores del Màster, Berta Tubillejas Andrés i Beatriz Moliner Velázquez, els qui van destacar el compromís de l'alumnat que va assistir, la qualitat de les intervencions i la generositat dels ponents pel seu temps. Sens dubte les seues exposicions van acostar la realitat del sector als futurs professionals del màrqueting.