Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Prevenció de Riscos Laborals Logo del portal

La SCHIPTO atorga una distinció al professor Pedro Gil-Monte per les seues contribucions a l'àmbit de la psicologia del treball

Reconeixement SCHIPTO

El professor Pedro R. Gil-Monte, codirector del Màster Universitari en Prevenció de Riscos Laborals de la UV, ha rebut la distinció de la Sociedad Chilena de Psicología del Trabajo y de las Organizaciones (SCHIPTO) “en reconeixement a la seua destacada trajectòria i per les seues importants contribucions a la formació i recerca en l'àmbit de la psicologia del treball i de les organitzacions”.

La SCHIPTO té com a missió fomentar vincles científics, acadèmics i professionals entre psicòlegs interessats a potenciar la formació, recerca, innovació, difusió científica, transferència tecnològica i desenvolupament professional de la psicologia del treball i les organitzacions a Xile.

29 de de novembre de 2016

La distinció a Gil-Monte li va ser lliurada amb motiu de la seua participació com a ponent convidat en la sessió inaugural del “XI Congreso Nacional de Psicología” del Consorcio de Universidades del Estado de Chile, celebrat a Santiago de Xile del 19 al 21 d'octubre de 2016. Aquest esdeveniment va nàixer a l'empar de la Red de Escuelas y Facultades de Psicología del Consorcio de Universidades Estatales, que des de l'any 2006 ha organitzat en diferents universitats del país el destacat “Congreso Chileno de Psicología”.

Al XI Congreso, notables expositors van compartir els resultats de diferents recerques en l'àmbit de la psicologia, el contingut de la qual és rellevant tant per a acadèmics/as, com para estudiants de Xile i Llatinoamèrica. Està considerat un referent anual, no només per a les audiències lligades a l'àmbit de la psicologia, sinó també per a molts professionals i acadèmics d'un ampli àmbit de les ciències socials.

El professor Pedro R. Gil-Monte és professor -acreditat a catedràtic d'universitat per la ANECA- del Departament de Psicologia Social de la Universitat de València i director de la Unidad de Investigación Psicosocial de la Conducta Organizacional (UNIPSICO). La seua activitat investigadora es centra en Psicologia de la Salut Ocupacional, millora de la qualitat de vida laboral, avaluació dels factors psicosocials en el treball i prevenció dels riscs psicosocials d'índole laboral.

En l'actualitat, és director del projecte de recerca "Validació transocupacional d’un model sobre el desenvolupament de la síndrome de ‘burnout: desenvolupament i avaluació d’un programa d’intervenció", finançat pel Ministeri d'Economia i Competitivitat i destinat a l'estudi que tracta d'analitzar el desenvolupament de la síndrome de cremar-se pel treball en docents d'Educació Secundària de la Comunitat Valenciana. És autor de més de 150 publicacions en revistes científiques, llibres i capítols de llibre.

Etiquetes