Los compuestos químicos esenciales en los protectores solares
20 de de juliol de 2016
Estamos en plena época estival por lo que las visitas a la playa o a la piscina son frecuentes. Es por ello que hay algo que no puede faltar en nuestra mochila cuando vamos a pasar un largo periodo de tiempo expuestos a la fuerza del sol. Se trata, evidentemente, del protector solar. Un tópico indispensable para cuidar nuestra piel de las quemaduras solares y que se fabrica con numerosos compuestos químicos.
Investiguen u nderivat de la dacsa com a alternativa sostenible als materials plàstics per al disseny de biosensors
14 de de juliol de 2016
Investigadores de les universitats de València i Cambridge han proposat la zeïna, un material natural obtingut de la dacsa, com a alternativa a derivats del petroli per al disseny de dispositius de monitorització, biokits i biosensors. El treball, publicat en la revista científica ‘Biosensors and Bioelectronics’, té aplicacions directes en els camps mediambiental i en ciències de la salut.
82 anys de la mort de Marie Curie, que va donar la seua vida per la química
4 de de juliol de 2016
Marie Curie, una de les científiques més brillants de la humanitat, va morir el 4 de juliol de 1934. Deixava arrere nombrosos mèrits i troballes que li van portar a obtenir dos premis Nobel, en Física i Química, i a perdre la vida pel seu gran descobriment: la radiactivitat.
La química de les samarretes de futbol
30 de de juny de 2016
Amb l'Eurocopa en la seua fase final, i després d'haver vist la composició química de les pilotes de futbol, és el moment idoni per a seguir aquesta secció i parlar dels components químics d'un altre dels protagonistes de l'Eurocopa: les samarretes.
La química del protagonista de la Eurocopa
20 de de juny de 2016
En plena Eurocopa de Francia queremos hablaros del protagonista esencial del fútbol: el balón. Porque el elemento fundamental del deporte rey esconde mucha química detrás de su proceso de elaboración, por eso queremos mostraros los materiales químicos de los que se compone.
Els quatre nous elements de la taula periòdica ja tenen nom
14 de de juny de 2016
Quan, al desembre, es van afegir quatre nous elements a la taula periòdica se'ls va donar un nom provisional a l'espera dels oficials. Ara, mig any després, la IUPAC ja els ha posat una denominació que s'espera siga l'oficial: nihonio, moscovio, tenesio i oganeso.
Los datos clave del Sector Químico Español que debes conocer
30 de de maig de 2016
Gracias a los datos aportados por la Encuesta Industrial de Empresas del Instituto Nacional de Estadística, expuestos en la radiografía económica del Sector Químico presentada por Feique, os traemos los datos más relevantes de un sector con peso importante y consolidado en la economía española, sin contar los datos del presente año 2016.
#DataQuímica, la nueva campaña en redes sociales para destacar el sector químico
26 de de maig de 2016
A través del hashtag #Dataquímica se pretende subrayar la relevancia y contribución del sector químico a la economía española.
Novedades Máster Química: rediseño web y redes sociales
13 de de maig de 2016
El nuevo diseño web más intuitivo y visual además está acompañado por las nuevas redes sociales del máster
Un equipo coordinado por la Universitat de València investiga el diseño computacional de proteínas de membrana
12 de de maig de 2016
Un estudio coordinado por el ERI BioTecMed (Estructura de Investigación Interdisciplinaria en Biotecnología y Biomedicina) de la Universitat de València y publicado en la revista ‘Scientific Reports’, abre la puerta al diseño de nuevas proteínas de membrana y a la búsqueda de fármacos con los que tratar procesos patológicos en los cuales participan receptores y transportadores de membrana.