Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Química Logo del portal

.
.

Col·labora amb importants participants

L'il·lustre Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat Valenciana participa en el Màster de Química

.

Obri't pas entre les millors empreses

Elecció entre més de cinquanta empreses de la Comunitat Valenciana a través de l'ADEIT

.

Un Màster amb doble itinerari formatiu

El Màster en Química compta amb un doble itinerari Acadèmic-Investigador i professional de l'empresa de la indústria química

Els quatre nous elements de la taula periòdica ja tenen nom

Quan, al desembre, es van afegir quatre nous elements a la taula periòdica se'ls va donar un nom provisional a l'espera dels oficials. Ara, mig any després, la IUPAC ja els ha posat una denominació que s'espera siga l'oficial: nihonio, moscovio, tenesio i oganeso.

14 de de juny de 2016

El món científic va donar la benvinguda al 2016 amb quatre nous membres en la taula periòdica, quan la Unió Internacional de Química Pura o Aplicada (IUPAC) va confirmar que els elements 113, 115, 117 i 118 completarien la setena fila de la icònica taula.

Aquests quatre nous elements, considerats elements químics superpesats, van ser descoberts per científics russos, japonesos i nord-americans. La IUPAC va anunciar que els equips del Joint Institute for Nuclear Research de Dubna (Rusia) y el Lawrence Livermore National Laboratory de California (E. U. A.) havien demostrat ser els descobridors dels elements 115117 118 al costat d'investigadors del Oak Ridge National Laboratory de Tennessee; mientras que l'element 113 va ser adjudicat meritocràticament al Insitut Riken del Japó.

És ara quan la IUPAC els ha assignat els noms preliminars que s'espera que siguen els definitius una vegada superen el període de revisió pública de cinc mesos. Els noms són els següents:

  • Element 113: Nihonio. En ser descobert per l'Institut Riken japonès, el nom farà referència a l'origen nipó dels seus investigadors, ja que ‘nihonio’ significa “la terra del sol naixent”. El símbol serà NH.
  • Element 115: Moscovio. En homenatge als científics de la regió de Dubna, situada a Moscou, per la seua labor en el descobriment en col·laboració amb els científics nord-americans. La seua abreviatura és MC.
  • Element 117: Tenesio. Amb aquest nom es reconeix la labor del Oak Ridge, el Laboratori que es troba a Tennessee, i que portarà com símbol el TS.
  • Element 118: Oganeso. L'últim element rendeix tribut a un científic en particular, el físic rus Yuri Oganessian, que ha contribuït enormement al descobriment de diversos elements superpesados.

Per tant, els nous noms segueixen la tradició de que els elements s'identifiquen seguint certes regles, com són els noms de científics o les ubicacions geogràfiques dels instituts de recerca. Altres formes d'identificar-los és mitjançant planetes i asteroides, propietats o referències mitològiques. Si vols saber més sobre la resta de noms dels elements de la taula periòdica no dubtes a fer una ullada al següent enllaç.