Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Química Logo del portal

Conferència 20-desembre-2018: VICENT YUSÀ i PELECHÀ

  • 10 de desembre de 2018
Image de la noticia

Les Fronteres de la Química. Cicle de seminaris organitzat per la Secció Territorial de València RSEQ y la Facultat de Química de la Universitat de València.

Conferència: EXPOSICIÓ DE LA POBLACIÓ A CONTAMINANTS ALIMENTARIS
Dia: 20-desembre-2018
Hora: 12:15h
Lloc: Saló de graus de l'ETSE
Prof. Vicent Yusà i Pelechà
Subdirector General de Seguretat Alimentaria i Laboratori de Salut Pública de la Generalitat Valenciana
Professor Associat de Química Analítica - Universitat de València
Sinopsi: 
Un dels problemes de salut pública més rellevants és l'exposició de la població a contaminants tòxics. La dieta és la principal via d'exposició de la població general per a la majoria de contaminants prioritaris i emergents, com els elements tòxics (Hg, Cd, As, PB), els plaguicides, les micotoxines, els contaminants ambientals persistents (dioxines, PCBs) o els contaminants industrials emergents com les substàncies polifluorades o polibromades. 
Per a protegir la salut dels consumidors és necessari realitzar un control dels nivells de contaminació existents en els diferents aliments que formen part de la dieta, i comprovar si superen els límits màxims fixats per la legislació. Açò requereix l'existència de laboratoris d'anàlisi química amb professionals qualificats i equipament analític d'alt nivell. 
Al mateix temps es precisa conèixer l'exposició als diferents contaminants derivats d'una dieta habitual. Aquesta exposició es pot realitzar mitjançant el “monitoring ambiental” (avaluació externa), o a través de la mesura dels contaminants en matrius biològiques, com la sang, pèl, orina o llet materna (Biomonitoring). 
En la conferència s'exposarà com s'aborden aquests controls i com s'avalua per la Generalitat Valenciana l'exposició de la població general als contaminants alimentaris, i quin és diagnòstic sobre la seguretat alimentària a la Comunitat Valenciana.