Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Apertura del curs acadèmic del Conservatori Professional de Música d’Oliva

  • 14 de novembre de 2019
Image de la noticia

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha assistit a l’acte d’apertura del curs acadèmic 2019-2020 del Conservatori Professional de Música ‘Josep Climent’ de la ciutat de La Safor.

L’auditori del Col·legi Professional de Música d’Oliva ha acollit hui dijous 14 de novembre l’acte d’apertura del curs acadèmic 2019-2020 del Conservatori Professional de Música ‘Josep Climent’ que enguany ha comptat amb la presència de la rectora Mª Vicenta Mestre com a invitada d’honor.

Al seu discurs, Mª Vicenta Mestre ha destacat la importància que ha tingut la música al llarg de la història en la societat valenciana, recordant la tradició de les bandes de música a la Comunitat Valenciana i posant en valor la creació a finals del segle XIX de la banda d’Oliva.

A més, la rectora no ha volgut deixar de mencionar els cants populars ‘estretament lligats als pobles tant per recollir i transmetre fets de la pròpia història, com per a entretenir-se i marcar els ritmes del treball al camp i en les pròpies dansades, com el ball de la Moma de les festes del Corpus Christi. La música està present en el nostre dia a dia, música que acompanyava celebracions religioses i festives’.

‘El Conservatori Professional de Música d’Oliva és tot un orgull per al nostre poble, perquè permet desenvolupar i perfeccionar els estudis en música que és part important de la nostra vida’ ha afirmat Mestre, qui ha remarcat que ‘és fonamental la formació, especialment en els temps de la societat actual, del coneixement. I més encara la formació musical tant a l’escola com la formació posterior a nivells més elevats’.

Posteriorment, el director del Col·legi Professional de Música, José Tomás, ha lliurat el Premis Professionals de Música a l’alumnat que en el curs 2018-2019 va aconseguir el Premi de finals d’estudis professionals al mateix centre. Al finalitzar, la Banda Simfònica del Conservatori ha interpretat un concert on s’han inclòs peces elaborades per dones compositores, donant així visibilitat a les creadores.