Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

La Universitat i AIMPLAS posen en marxa una nova càtedra institucional

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 23 de febrer de 2024
 

La Càtedra AIMPLAS-UV impulsarà la sostenibilitat i la innovació en el sector del plàstic promovent la formació, la investigació, la transferència i recolzant el talent.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el president d’AIMPLAS, José Luis Yusá; i el director gerent d’AIMPLAS, José Antonio Costa han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual es constitueix la Càtedra AIMPLAS-UV. Aquesta nova càtedra es crea amb l’objectiu de promoure la formació, la investigació, el desenvolupament i la transferència de coneixements en el sector del plàstic. Tot açò amb un enfocament especial en la sostenibilitat i la innovació, fent especial recalcament en la promoció del talent, potenciant la responsabilitat social i la sensibilització.

Aquest acord possibilitarà abordar d’una manera integral els desafiaments actuals i futurs en l’àmbit de la sostenibilitat i la innovació dels materials plàstics i es facilitarà la integració de la investigació acadèmica amb les necessitats i avanços del sector.

La Càtedra AIMPLAS-UV es posiciona com un espai d’encontre i col·laboració, on la investigació, la formació i l’acció conjunta contribuiran al desenvolupament sostenible de la indústria del plàstic d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.

Entre les accions que es duran a terme en el marc de la Càtedra AIMPLAS- UV, destaquen aquelles orientades a impulsar el talent com els concursos de Treball de Fi de Grau i Fi de Màster, la participació i organització en jornades de difusió, l'organització de visites tècniques i la promoció de la formació mitjançant pràctiques i cursos especialitzats.

 

Sobre AIMPLAS

AIMPLAS, Institut Tecnològic del Plàstic, té un doble propòsit: aportar valor a les empreses per a que creen riquesa i donar resposta als reptes socials per a millorar la qualitat de vida de les persones i garantir la sostenibilitat mediambiental.

És una entitat sense ànim de lucre que pertany a la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), i ofereix a les empreses del sector del plàstic solucions integrals i personalitzades. Des de projectes d’I+D+i fins la formació i els serveis d’intel·ligència competitiva i estratègica, passant per altres serveis de caràcter tecnològic com els anàlisis i assajos o l’assessorament tècnic.