Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Professorat i estudiantat del màster en Secundària de la UV reten homenatge a Laura Luelmo

  • Gabinet de la Rectora
  • 19 de desembre de 2018
Homenatge Laura Luelmo

L'estudiantat i professorat de Laura Luelmo l’han recordada com una dona valenta i bondadosa amb els seus companys i companyes, a l’hora que han reclamat una societat més justa i igualitària.

Una actuació musical a càrrec d’Isabel Piqueres, qui va ser companya d’estudis de Laura Luelmo, i un mural conjunt han sigut les activitats d'homenatge que s’han realitzat al complexe Montolivet de la Universitat de València on s’imparteix el Màster Universitari Oficial de Professorat en Educació Secundària Obligatòria que va cursar Laura Luelmo.

La coordinadora de l’especialitat en Dibuix i qui va ser professora de Laura Luelmo, Amparo Alonso, ha expressat ‘el dolor conjunt de professorat i estudiants davant la tràgica mort de Luelmo’ i ‘com a educadora d’art, corredora i dona, empatitze encara més amb ella’, ha afirmat. A més, ha reclamat ‘una societat més justa, on les dones siguen escoltades, no a soles a Espanya, sinó en tots els països on les dones viuen situacions de major desigualtat i violència’. ‘Tots els companys destaquen de Laura la seua bondat, la capacitat d’ajudar als altres, de confiar en l’ésser humà’, ha destacat Alonso.

La rectora de la Universitat, Mª Vicenta Mestre, ha agraït als responsables d’aquests actes i ha destacat ‘que a soles des de l’educació, podrem eradicar qualsevol tipus de violència, especialment la que s’exerceix contra les dones. A soles des del respecte entre tots els essers humans, viurem en una societat més democràtica i igualitària, perquè la desigualtat genera violència’, ha afirmat.

‘Estem enfurides i rabioses, perquè vivim en una societat injusta, una societat que no respecta a les dones’, ha asseverat la que va ser companya de Laura Luelmo, Isabel Piqueres. ‘Tots recordem a Laura per la seua vitalitat, el somriure constant, i la valentia que desprenia’, ha recordat Piqueres.

El mural s’ha pintat al pati de l’antiga Escola de Magisteri i ha servit per a que ‘els i les alumnes expressen els seus sentiments, perquè l’art vincula el dolor i serveix com estratègia de lluita’, ha expressat Amparo Alonso. El mural, que portarà el nom de Laura Luelmo, ‘servirà de record permanent del seu pas per la Universitat’.

El Máster Universitari Oficial de Professorat en Educació Secundària Obligatòria va ser cursat per Laura Luelmo al curso 2014-2015, en l’especialitat de dibuix.

Aquests actes es sumen als realitzats ahir per la Universitat de València on es va guardar un minut de silenci als seus campus universitaris, i al Consell de Govern, prèviament, s’havia guardat un minut de silenci.