Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

La rectora de la UV, Mavi Mestre guardonada en els VIII Premis Ateneu Mercantil

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 17 de gener de 2024
Guardonades als premis Ateneu

Mavi Mestre al costat de Pilar Roig, Ivana Andrés i Enith Saló guardonada en els VIII Premis Ateneu i agraeixen a la institució que es recorden de les valencianes que triomfen dins i fora de la seua terra

L'Ateneu Mercantil de València ha entregat aquest dilluns a la nit els VIII Premis Ateneu Mercantil a la rectora Mavi Mestre Escrivá; a la restauradora Pilar Roig Picazo i a les jugadores de futbol Ivana Andrés i Enith Saló en les categories ‘Ciències Humanes i Investigació’, ‘Creativitat i Belles arts’ i ‘Educació, Cultura i Esport’ respectivament. Les distincions han sigut entregades en la Sala d'actes per part de la presidenta de l'entitat, Carmen de Rosa, que al costat de Reme Mazzorali, vicepresidenta segona de la Diputació de València, va atorgar el ‘Premi Ciències Humanes i Investigació’ a Mavi Mestre. María José Ferrer San Segundo, Primera Tinenta Alcalde de l'Ajuntament de València, va ser l'encarregada de concedir el ‘Premi Belles arts i Creativitat’ a la prestigiosa restauradora Pilar Roig mentre que el Director General d'Esport de la Generalitat Valenciana, Luis Cervera, va fer el propi amb la distinció a Ivana Andrés i Enith Saló amb el ‘Premi Educació, Cultura i Esport’. En el cas d'Ivana Andrés, va rebre el guardó la seua mare, Ivana Sanz, ja que la jugadora es prepara aquests dies per a les semifinals de la Supercopa d'Espanya.

La presidenta de l'Ateneu, Carmen de Rosa, va recordar en l'inici de la gala l'esperit d'aquests premis creats fa huit anys “per a posar en valor a aquelles persones que són un exemple per a la societat valenciana”. “Referents i models per a les noves generacions. Creiem que la societat civil ha de ser activa; impulsar iniciatives; fer un pas al capdavant. Des de l'Ateneu Mercantil, creiem que hi ha reconéixer el talent de les persones valencianes que destaquen en les seues respectives àrees”.


Mavi Mestre: “Com a primera rectora de la UV, aquest és un dia molt especial, tant des del punt de vista institucional com personal”
Després de rebre el ‘Premi Ciències Humanes i Investigació’, la catedràtica de Psicologia Bàsica i Rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, va mostrar el seu agraïment a l'Ateneu pel sentit dels seus premis, que valoren l'esforç.  “Com a primera rectora de la Universitat de València, aquest és un dia molt especial, tant des del punt de vista institucional com personal”, va assegurar. “L'any del 525 aniversari de la Universitat de València, el 145 de l'Ateneu Mercantil i els 115 anys de l'Exposició Regional Valenciana, és inevitable per a mi veure semblances entre la Universitat i l'Ateneu, totes dues entitats centrals i històriques de la societat valenciana”, va apuntar Mavi Mestre.


Pilar Roig: “Des de la humilitat vull manifestar que aquest alt honor és un merescut homenatge al patrimoni cultural i a la seua conservació i restauració”
Igual d'orgullosa es va mostrar la investigadora Pilar Roig per el ‘Premi Belles arts i Creativitat’ i va donar les gràcies a l'Ateneu i a la seua presidenta, Carmen de Rosa, “l'honor que suposa ser una de les premiades per aquesta digna institució que tant fa per la cultura i la societat valenciana promovent gran quantitat d'activitats de prestigi i sent un referent per als valencians”.

“Des de la humilitat vull manifestar que aquest alt honor és un merescut homenatge al patrimoni cultural i a la seua conservació i restauració. Sent hui un dia gran i inoblidable per a la seua dignificació. Faig extensible aquest premi a totes i tots els professionals implicats en eixa bella tasca”, va dir Pilar Roig.

La que fora premiada amb la Medalla del Consell Valencià de Cultura (CVC) per la seua dedicació i contribució a la protecció i rehabilitació del patrimoni valencià, va tirar la vista arrere per a recordar-se de tota la saga familiar de restauradors amb els quals va créixer, alhora que va posar l'accent en pilars clau per a desenvolupar cadascun els seus projectes professionals “com és el suport de la Universitat Politècnica, administracions públiques així com el Mecenatge de la Fundació Hortensia Herrero que ha fet possible la Restauració de l'Església de Sant Nicolás i dels Sants Joans de València”.


Enith Saló: “Gràcies a l'Ateneu per aquest premi i, per descomptat, a la meua família i a les persones importants que estan sempre ací, al meu costat”
La portera internacional del València, Enith Saló, va rebre el ‘Premi Educació, Cultura i Esport’. Campiona del món durant el passat Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda, la jove jugadora valenciana de 22 anys va felicitar la resta de premiades en el moment de recollir el premi i va donar les gràcies a l'Ateneu Mercantil de València “per posar en valor i reconéixer el treball de les valencianes i valencians en cadascuna de les seues professions”. La jugadora nascuda a Montcada va reconéixer que els seus assoliments van parells a l'esforç que des de xiqueta van fer els seus pares perquè complira els seus somnis. “El meu agraïment, per descomptat, a la meua família i a les persones importants que estan sempre ací, al meu costat; al València CF i a la Selecció Espanyola per haver fet possible un somni tan gran”, va reconéixer.


Ivana Andrés: “Em sent molt feliç per aquest reconeixement que em concedeix l'Ateneu i la meua més sincera enhorabona a la resta de premiades”
La també premiada en la categoria ‘Educació, Cultura i Esport’, Ivana Andrés, capitana del Reial Madrid i de la selecció Espanyola, que va alçar la Copa del Món en Sidney, no va poder ser present en la gala per compromisos ineludibles, perquè es troba a escasses hores de disputar la final de la Supercopa d'Espanya davant el Barcelona. El guardó el va recollir Ivana Sanz Soler, la mare de la futbolista, que va estar acompanyada pel seu marit, Juanjo, la seua tia i l'alcalde de la seua ciutat natal, Aielo de Malferit, Juan Rafel Espí. No obstant això, la veterana defensa valenciana va enviar prèviament un vídeo d'agraïment a la institució cultural per reconéixer la seua labor professional.

“Res m'hauria agradat més que haver-me desplaçat fins a València per a recollir aquest premi al costat de la resta de premiades, però per motius de treball no he pogut. Gràcies a l'Ateneu Mercantil de València per aquest premi que, sincerament, em fa una gran il·lusió rebre. Em sent feliç per aquest guardó. Enhorabona a Mavi Mestre, Pilar Roig pel premi, i especialment a la meua companya de selecció Enith”, va dir en el seu vídeo Ivana per a enviar un bes a totes les guardonades.