Logo de la Universitat de València Logo Servei Central de Suport a la Investigació Experimental (SCSIE) Logo del portal

QuantStudio™ 5 Applied Biosystems
Sistema de Real-Time PCR
Marca: QuantStudio™ 5 Applied Biosystems
Tipus: Equip

La PCR en temps real és una tècnica que combina l'amplificació i la detecció en un mateix pas, en correlacionar el producte de la PCR de cadascun dels cicles amb un senyal d'intensitat de fluorescència. Estan compostos per un termociclador acoblat a un sistema òptic, que monitora el senyal dels fluoròfors usats per a detectar el producte amplificat. Pel fet que la fluorescència d'aquests augmenta conforme el producte s'amplifica, es combinen els processos d'amplificació i detecció en una sola etapa.

Descripció

Aquesta tècnica posseeix característiques importants com són alta especificitat, ampli rang de detecció i rapidesa en la visualització del producte.

Els sistemes de PCR en temps real inclouen un termociclador i una unitat capaç de detectar senyals fluorescents per a monitorar el progrés de la reacció d'amplificació, així com un programari per a l'anàlisi de les dades.

Els fluoròfors utilitzats per a seguir l'amplificació de l'ADN durant la PCR en temps real poden ser amb afinitat per l'ADN (SYBR Green) o sondes específiques per a fragments de l'ADN (sondes Taqman).

L'equip QuantStudio™ 5 posseeix filtres per als següents espectres de fluoròfors: blau (FAM™ i SYBR™), verd (VIC™), groc (ABY™, NED™, i TAMRA™), taronja (JUN™ i ROX™) i roig (Cy®5 i MUSTANG PURPLE™).

Aplicacions pràctiques
  • Estudis de quantificació absoluta.
  • Estudis de quantificació relativa.
  • Estudis de discriminació al·lèlica.
  • Assajos de presència/absència usant control intern positiu.
  • Generació de corbes de dissociació.
Certificacions de qualitat

ISO 9001

Condicions d'ús

Autoservei.

Estructura/es UV que ho gestiona
Unitat Central d'Investigació de Medicina (UCIM)