Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Activitat física adaptada i saludable, per a persones amb discapacitat severa.

L’origen es remunta a una línia d’investigació coordinada pel professor Gabriel Brizuela, dirigida a l’adaptació d’activitats i equipaments esportius per a persones amb gran afectació motriu (tetraplegies, paraplegies altes, paràlisi cerebral, atàxies…) i  a l’estudi de l’efecte de l’exercici sobre la salut dels participants.

A causa dels excel·lents resultats aconseguits, al projecte d’investigació original s’hi ha afegit una activitat que s’ofereix a tot el col·lectiu de persones amb discapacitat; en concret, s’ofereix exercici cardiovascular de braços (pedaleig amb ergòmetre de braços), exercicis d’enfortiment muscular i diferents activitats físiques saludables, totes les quals són resultat de la investigació duta a terme.

Actualment l’oferta pública de l’activitat denominada TetraSport AFA es desenvolupa a les instal·lacions del Servei d’Educació Física i Esports, al campus dels Tarongers.

L’activitat es realitza al Gimnàs/Sala Musculació, situat a la planta baixa de l’edifici del Servei d’Educació Física i Esports, al campus dels Tarongers, en l'horari següent:

  • Dilluns, de 12:00 a 13:30
  • Divendres, de 15:30 a 17:00 hores.