Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

‘Corre sense resistències!’, la carrera popular universitària per a frenar la resistència als antibiòtics

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 13 d’octubre de 2023

La carrera, que consistirà en una volta de 5 km, se celebrarà diumenge 5 de novembre a les 9 hores al Campus de Burjassot. La inscripció és gratuïta i estarà oberta fins a les 14 hores de dimecres 1 de novembre.

Amb motiu del Dia Europeu per a l'Ús Prudent dels Antibiòtics, La Universitat de València, a través de les seues Facultats vinculades a les Ciències de la Salut i en col·laboració amb UVesports, s'ha adherit a la iniciativa del Ministeri de Sanitat del Pla Nacional enfront de la Resistència als Antibiòtics (PRAN).

Sota el lema: 'Corre sense resistència', diumenge 5 de novembre tindrà lloc la 3a edició d'una carrera que se celebrarà en moltes universitats de tota Espanya alhora. Es tracta d'una prova no competitiva de 5 km que es pot realitzar corrent o marxant, per gent de qualsevol edat. En el cas de la UV, l'eixida i la meta estaran situades al carrer Hernán Cortés de Burjassot enfront de la Facultat de Farmàcia.


Accedeix a la inscripció gratuïta fins dimecres 1 de novembre a les 14 hores


Consulta les bases i el recorregut de la carrera


Lliurament de dorsals en:

  • Consergeria de la Facultat de Medicina i Odontologia, Campus de Blasco Ibáñez (Av. Blasco Ibáñez, 15) el dijous dia 2 de novembre de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.
  • Consergeria de la Facultat de Farmàcia, Campus de Burjassot (C/ Hernán Cortés, 15) el dijous dia 2 de novembre de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.
  • El diumenge es pot recollir també en el hall de la Facultat de Farmàcia des de les 8 a les 8.30 hores.

La propagació de les infeccions causades per bacteris que són resistents als antibiòtics constitueix una de les amenaces més greus a les quals s'enfronta la salut pública. L'augment de la resistència als antibiòtics es deu a diversos factors, però l'ús inapropiat i indiscriminat d'aquests medicaments és un dels que més contribueixen a l'aparició d'aquest fenomen. Es tracta d'un problema global que afecta tant a la salut humana com a l'animal. Estudis recents revelen que la resistència antimicrobiana s'ha convertit en una de les principals causes de mort a tot el món, per damunt de malalties com la sida i la malària. A Europa, al voltant de 33.000 persones moren cada any a conseqüència de les infeccions hospitalàries causades per bacteris resistents. A Espanya són al voltant de 4.000, el quàdruple de morts que les causades per accidents de trànsit.

Posa el teu granet d'arena en la lluita contra la #ResistenciaAntibióticos

#CorreSinResistencias