Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La Universitat de València arrasa en els Campionats d'Espanya Universitaris amb 20 noves medalles

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 4 de maig de 2023
Equip femení de futbol
Aram Visuals. Imatge cedida per Universidad Zaragoza.

Els Campionats d'Espanya Universitaris (CEU) continuen disputant-se i l’equip d’esportistes de la UV ha augmentat el seu palmarès en 3 ors, 9 plates i 8 bronzes, en les disciplines de futbol, voleibol, rugbi, bàsquet, natació, tir amb arc i bàdminton.

El conjunt femení de futbol de la UV es va proclamar campió d'Espanya Universitari en un certamen que es va celebrar del 24 al 27 d'abril a Saragossa. Les xiques de la UV van començar el campionat de la millor manera possible, amb un 6-0 contra la Universitat de País Basc en la fase de grups. El següent partit el van jugar contra la Universitat Catòlica de València, a la qual van superar amb el marcador 8-0. I en la final, l'equip de la UV va fer un gran partit contra les xiques de la Universitat Politècnica de Madrid, a les quals es va imposar per 5 gols a 1, emportant-se a casa un merescut or nacional.

En voleibol la Universitat de València va ser subcampiona d'Espanya tant en la competició femenina com en la masculina. El campionat es va disputar a Valladolid del 24 al 27 d'abril. Els xics de la UV van arribar a les semifinals com a primers de grup, en quedar per davant de les universitats Rovira i Virgili, Sevilla i Valladolid. En la semifinal, els nostres van guanyar a la Universitat d'Almeria 3-1, però en la final no van poder véncer a la Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia (UCAM), per la qual cosa van finalitzar el CEU amb una meritòria plata.

Les xiques de voleibol de la UV també es van classificar primeres de grup, per davant de l'Autònoma de Barcelona i les universitats de Castella-la Manxa i Valladolid. Van superar la semifinal per punts després d'obtindre un empat a 0 contra la Universitat de Granada. I en la final van caure enfront de la UCAM, per la qual cosa van acabar subcampiones d'Espanya universitàries.

En rugbi, plata per a les xiques i bronze per als xics. El CEU va tindre lloc en les instal·lacions esportives “Font de la Mora” de Valladolid. El quadre femení de rugbi de la UV va superar la fase de grup i va arribar a l'últim dia de partits amb la motivació pels núvols. Van guanyar a la Universitat de Saragossa 0-5, després es van jugar la classificació per a la final contra la Universitat de País Basc i les van superar 12-10. Les nostres xiques van disputar la final contra la Universitat de Barcelona i van acabar subcampiones d'Espanya.

Els xics de rugbi de la UV van començar el campionat arrasant, el primer dia van guanyar els dos partits contra les universitats de Màlaga i la UCAM de Múrcia amb resultats de 19-0 i 26-0, respectivament. Van començar l’últim dia guanyant a la Universitat de Vic 24-0, però en perdre el segon partit contra la Universitat Camilo José Cela ja no van poder jugar la final. Es van disputar el 3er o 4t lloc contra la Universitat de Valladolid i van guanyar el partit 31-0 emportant-se el bronze nacional.

En bàsquet, la selecció femenina de la UV es va proclamar subcampiona d'Espanya Universitària. Les xiques van arribar a la semifinal després de classificar-se primeres de grup en una gran primera fase en la qual van aconseguir 3 victòries en 3 partits contra la Complutense (55-24), Castella-la Manxa (52-26) i País Basc (38-29). Van véncer en semifinals a la Universitat Politècnica de Madrid per 43-29. I va arribar la final, les xiques de la UV van fer un gran partit contra la UCAM de Múrcia, es van deixar la pell però el marcador va acabar 86-80 a favor de les murcianes i les nostres es van emportar una meritòria plata.

El campionat de natació es va celebrar a Valladolid del 30 d'abril a l'1 de maig. L'equip de la UV va obtindre el bronze en la classificació general per equips i la plata amb l'equip femení. En individuals Paula González va guanyar dues plates en 200m Esquena i en 200m Estils i un bronze en 200m Papallona. Mikel Bonal va ser or en 200m Braça, plata en 200m Estils i bronze en 100m Braça. Carolina Pradas va guanyar una plata en 100m Estils. Finalment, l'equip de nadadors i nadadores de la UV va guanyar un altre or en l'esdeveniment mixt 4x50 Esquena i un bronze en la modalitat mixta 8x50m Lliure.

El CEU de tir amb arc es va celebrar a Valladolid del 30 d'abril a l'1 de maig. La UV va guanyar el bronze per equips amb les tiradores María Arranz i Elena Larrea i el tirador Rubén Prado. L'equip de la UV no va aconseguir classificar-se per a la final en perdre davant la Universitat de Valladolid, però es va fer amb el bronze després de superar a la Universitat de Huelva. En individual, en la modalitat Recurvo, Elena Larrea es va fer amb el bronze.

Finalment, la Universitat de València va aconseguir un bronze en el torneig de bàdminton que va tindre lloc a Valladolid del 29 d'abril a l'1 de maig. En la modalitat de dobles mixtos, l'equip format per Lorenzo Adell i Llucia Vázquez va acabar el Campionat d'Espanya Universitari en tercera posició.