Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Les xiques de futbol aconsegueixen la copa de campiones d’Espanya

  • 13 de maig de 2019
Image de la noticia

Or per a la selecció femenina de futbol en el CEU

Les xiques de la selecció de futbol de la Universitat de València es van endur la copa que els va donar el títol de campiones d’Espanya universitàries i el passe per als Europeus de Sèrbia. El CEU es va disputar divendres a les instal·lacions de la Universitat Jaume I de Castelló.

Las xiques han anat de menys a més, va declarar el seu seleccionador José A. Menchero, qui va subratllar la duresa del grup.. “Vam tindre un grup un poc dur, sobretot amb Huelva que era un rival fort”, va indicar Menchero

La selecció femenina de la UV va aconseguir la medalla d’or en una final contra la Universitat Politècnica de Madrid, malgrat iniciar la primera part amb un marcador advers. "Vam centrar els esforços en fer una bona final i aconseguir el títol, i no va ser fàcil", va afegir el seleccionador.

Amb tan sol dos minuts de transcurs de partit, les madrilenyes van anotar el seu primer gol, marcador que es va mantenir fins un poc abans del tancament de la primera part. La UPM va marcar el seu segon gol en el minut 43, però les xiques de la UV no se’n van anar al descans amb la porteria a zero, perquè en el minut 44 van anotar un gol de penal.

Volta al marcador

Als pocs minuts de l’inici de la segona part, l’equip de la UV va empatar el partit, fins que finalment les valencianes es van avançar en el marcador i van tancar el partit amb 4 gols enfront dels dos de la UPM. "Jo crec que era una de les millors finals del campionat d'Espanya que hem disputat", va subratllar Menchero i va afegir: "Les xiques s'han superat davant de qualsevol adversitat".

Una final nacional universitària que va tancar amb un total de sis gols i amb la pressió constant que van mantenir les xiques de la UV fins al final del partit. Títol de campiones d'Espanya que els ha donat el pas al Campionat d'Europa Universitari de Sèrbia de 2020.