Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Llista de Vídeos

Nicky Chapman ens explica que l'Ultimate Frisbee és un esport d'equip competitiu que es juga amb un disc volador o 'frisbee'. L'objectiu del joc és aconseguir punts passant el disc pel final de la zona oposada, de manera semblant al futbol americà. Els jugadors no poden córrer mentre tenen el disc. L'ultimate es caracteritza pel seu esperit del joc, els principis de joc net, esportivitat i goig de jugar.
Els escacs són un dels jocs més populars del món, practicat per milions de persones en tornejos (d'aficionats i professionals), clubs, escoles, a través d'internet, per correspondència i de manera informal. En el programa d'aquesta setmana ens endinsem en el torneig organitzat per la Universitat de València per a escollir els seus representants en el campionat autonòmic.
La pilota valenciana, jugada des de temps immemorials per pobles tan diversos com els maies, els egipcis o els japonesos, arriba a les nostres terres per la tradició grecoromana, com tants altres dels nostres referents culturals. Dos jugadors o equips front a front competeixen a llançar-se una pilota amb la mà sota determinades regles, depenent de cada modalitat.
Autores: López Martín, Ramón; Campos Granell, José; Ayuso Moya, Amparo
La capoeira és una expressió cultural que engloba diverses facetes. La més coneguda és la faceta d'art marcial, encara que la resta són igualment importants: la faceta musical i d'expressió corporal, la faceta oral/lingüística i la faceta tradicional. És coneguda pels seus ràpids i explosius moviments, que utilitzen els braços i les cames per a executar maniobres de gran agilitat en forma de puntades, girs i tombaments, entre altres.
El beisbol és un esport molt popular a països com ara la República Dominicana, Estats Units i Japó. L'objectiu és colpejar la pilota amb un bat per a llançar-la a través del camp i córrer per aconseguir la major quantitat de bases possibles fins a donar la volta a la base des d'on es va batre. Malgrat que a Espanya encara és un esport molt minoritari, la Universitat de València ofereix a la comunitat universitària la possibilitat d'acostar-se a aquesta pràctica.
El tir amb arc és un esport Olímpic que consisteix en el llançament de fletxes amb un arc per encertar una diana situada a diferents distàncies. Es pot practicar en:La categoria olímpica es practica a una distància de 70m amb dianes de 122cm de diàmetre. Hi ha dues modalitats (ambdues amb categories masculina i femenina): individual i per equips de 3 membres.
L'hapkido és un art marcial coreà modern basat en la defensa personal militar. El terme es pot interpretar com el camí de la unió amb l'energia. Aquest art marcial es pot descriure com un art híbrid, físic i energètic, on la força bruta no és un requisit primordial i on importa el moviment del propi cos.
Cada vegada són més nombroses les llistes d'inscrits a les carreres populars. Aquesta edició del Via Esportiva és un tant especial, aprofitant l'entorn de la carrera popular organitzada per la Universitat de València junt amb Divina Pastora alguns competidors de carreres populars del CADU donem a conéixer un esport que cada vegada té més seguidors.
El Kung Fu és un art marcial de la Xina basat en una conjunció de diverses tècniques i estils de combat que constitueix una forma d'educació física i un esport de combat sense armes, similar al karate. El seu centre de referència és el temple budista xinés de Shaolin. El seu instructor a la Universitat de València ens parla del seu desenvolupament.
L'esgrima olímpica és un esport de combat en el qual s'enfronten dos contrincants que han d'intentar tocar-se amb una arma. La seua definició és "art de defensa i atac amb una espasa, floret o una arma similar". L'entrenador Javier García i els seus alumnes ens mostren aquest esport tan noble on la resistència i la concentració jugen un paper fonamental.
El futbol sala és un esport col·lectiu de pilota practicat entre dos equips de cinc jugadors cadascún dins d'una pista de sòl dur. Va sorgir inspirat en altres esports com ara el futbol, que és la base del joc. La Universitat de València participa en competicions de futbol sala de diferent àmbit, tant federat com nacional i internacional, i organitza el seu propi campionat intern
L'escalada és un esport minoritari i individual que et dóna l'oportunitat de conéixer els teus propis límits generant una experiència única.
Fora del que pensen molts, la vela no és un esport d'elits i a la Universitat de València el posem al teu abast.
El bàsquet és un dels esports més populars a Espanya i a la Universitat de València comptem amb un equip propi. Vols conéixer-lo?