Logo de la Universitat de València Logo Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE) Logo del portal

Llibre de comunicacions de les 7es Jornades d'Innovació Docent de la Universitat de València

LLIBRE

Les 7es Jornades d’Innovació Educativa de la Universitat de València, organitzades pel Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius i el Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, es faran els dies 20 i 21 de juliol de 2021 en format virtual.

Les jornades, amb el lema Innovar per a transformar: el repte de la innovació educativa en la Universitat, pretenen ser un punt de trobada on compartir les experiències en innovació docent desenvolupades a la nostra Universitat. En aquesta edició, que està oberta a la participació de tota la comunitat universitària, tindran un protagonisme especial totes aquelles propostes innovadores dissenyades com a resposta al repte que ha suposat des de març de 2020 el COVID-19, denominat per l'ONU el gran accelerador o disruptor de l'educació.

En l'actualitat, la societat està immersa en un procés de transformació digital en el qual la universitat, com a espai natural en què es desenvolupa i fomenta el coneixement, ha de tenir un paper fonamental. En aquest context, és necessari més que mai repensar i redefinir els processos d'ensenyament-aprenentatge per a donar resposta als reptes presents i futurs. La innovació docent s’ha de convertir, per tant, en un actor principal en aquest procés de renovació dels ensenyaments. Per a reflexionar sobre aquest tema, hem convidat a la professora Rosabel Roig Vila, de la Universitat d'Alacant, que impartirà la conferència plenària "Les xarxes d'innovació educativa com a motor de transformació digital en el context universitari”.

Les 7es Jornades es podran seguir totalment en línia i estaran integrades per:

• Comunicacions orals en sessions paral·leles de caràcter síncron i

• Presentacions de pòsters virtuals.

També disposarem del Llibre d'actes digital, on es publicaran els resums de les comunicacions orals i pòsters presentats durant la Jornada.

En el marc d'aquestes jornades, esperem poder compartir totes les bones pràctiques docents innovadores i generar una veritable cultura de la innovació docent.