Logo de la Universitat de València Logo Servei d'informàtica [SIUV] Logo del portal

SUBSTITUCIÓ DE 1.800 EQUIPS EN AULES INFORMÀTIQUES UV

  • Juan Perez Garcia
  • 15 de juliol de 2021
Image de la noticia

La Universitat de València en el seu projecte de renovació tecnològica ha substituït una gran part del parc d'ordinadors destinats al seu ús a les aules informàtiques en els centres distribuïts per tots els campus, elevant a xifra a quasi 1.800 ordinadors.

Aquests equips suportaran la instal·lació d'un sistema operatiu instal·lat per xarxa compatible amb CentOS 7.x i 8.x, i la virtualització d'equips d'escriptori en Windows10. Tots han sigut adquirits a partir d'una arquitectura x86-64 amb 4 nuclis, i un rendiment segons taules passmark de 2300 per a single core i 11.000 per a multicore. Tots tenen 16GB de RAM DDR4, connectivitat USB3, adaptadors de xarxa 100/1000 amb PXE Legacy compatible i Wake On Lan (WoL) i estan dotats amb discos durs SSD de 240GB.

Aquesta substitució massiva d'equipament, forma part de la renovació i adaptació del suport que des del Servei d'Informàtica es realitza cap a la docència i la investigació en la UV, i asseu les bases per a la docència amb equipament TIC que es realitzarà a les aules informàtiques UV els pròxims cursos acadèmics.