Logo de la Universitat de València Logo Servei de Llengües i Política Lingüística Logo del portal

La Universitat de València premia 26 treballs per l’ús del valencià en la comunicació acadèmica i la divulgació científica

  • 22 de maig de 2023

Els Premis Josep Martínez Bisbal, que reconeixen l’ús del valencià i la qualitat lingüística en la comunicació acadèmica i la divulgació científica, s’han lliurat a 26 autores i autors. Les àrees temàtiques de les obres reconegudes són, entre d’altres, arqueologia, art, astronomia, biologia, dret, economia, farmàcia, història, infermeria, pedagogia, periodisme, politologia, psicologia i sociologia.

Els premis s’han adreçat a les persones que desenvolupen treballs de recerca o divulgació en la Universitat de València. El requisit fonamental per presentar una candidatura era que les publicacions –articles, llibres i/o capítols de llibres de comunicació acadèmica i divulgació científica publicats durant l’any 2022–, estigueren redactats en valencià, encara que pogueren contenir citacions de textos en altres llengües.

La dotació global dels premis ha estat de 20.000€, amb un màxim de 1.500€ per a cada candidatura premiada, variable en funció la qualitat lingüística i el volum de text en valencià de les publicacions presentades.

Les publicacions premiades es poden consultar en el tauler de la Universitat o ací. Per a més informació sobre els premis, entreu en la pàgina www.uv.es/llengues/premispublicacions.

Josep Martínez Bisbal

Els premis Josep Martínez Bisbal (Catadau, 1950–València, 2021) es convoquen en memòria del professor de Filosofia, així com vicerector d’Estudis de la Universitat de València entre 1990 i 1994, que va participar activament en el moviment democratitzador de la institució i en la millora de la qualitat educativa.