Presentació de les Novetats d'Història
Presentem els llibres:
«Guerra, Revolución, Constitución», editat per Encarna García Monerris i Carmen García Monerris; «Pere Joan Porcar: coses evengudes en la ciutat y regne de València», editat per Josep Lozano; «Fernando el Católico y la ciudad de Valencia» d’Ernest Belenguer i «La nación de los españoles» editat per Ismael Saz i Ferran Archilés.
Hi intervindran:
Encarna García Monerris, professora d’Història Contemporània (UV)
Ernest Belenguer, catedràtic d’Història Moderna (UB)
Ferran Archilés, professor d’Història Contemporània (UV)
Josep Lozano, escriptor
Vicent Olmos, editor de PUV
«Guerra, Revolución, Constitución»
La Guerra i la Revolució, a un costat i a l'altre de l’Atlàntic, o el valor de la Constitució, constitueixen alguns dels escenaris en els quals es desenvolupen els treballs continguts en aquest volum. Un estudi que pretén contribuir a l'ampli i ric debat historiogràfic a propòsit de la Guerra de la Independència i de les transformacions socials i polítiques que el conflicte va propiciar.
«Pere Joan Porcar: coses evengudes en la ciutat y regne de València»
Entre la prosa memorialista escrita en català durant l’Època Moderna, el «Dietari» de mossèn Pere Joan Porcar té un lloc rellevant, tant pel seu abast cronològic –unes quatre dècades a cavall dels segles XVI i XVII-- i les informacions que aporta sobre les vicissituds històriques de la ciutat i el regne, com per les dades que forneix sobre la llengua emprada aleshores.
«Fernando el Católico y la ciudad de Valencia» de Ernest Belenguer y
Sota el títol de «València en la crisi del segle xv» es va publicar en 1976 la tesi doctoral d'Ernest Belenguer que ara apareix amb el títol original «Fernando el Católico y la ciudad de Valencia». Aquesta obra recupera el text de la primera edició però l’amplia, el revisa i incorpora les noves aportacions bibliogràfiques, oferint una visió de València molt més polivalent.
«La nación de los españoles» editado por Ismael Saz y Ferran Archilés.
Fruit de l'esforç col•lectiu de vint-i-cinc especialistes en història contemporània i de la comunicació espanyola, aquesta obra presenta estudis sobre els discursos televisius i cinematogràfics, la música, la novel·la, l'esport o la sociabilitat en relació amb el nacionalisme espanyol, així com sobre historiografia, exili, gènere, polítiques socials, commemoracions i cultures polítiques.
Data 4 de maig de 2012 de 19:30 a 21:00. Divendres.
Sala Museu, 2 • Jardí de Vivers • Fira del Llibre de València
Publicacions de la Universitat de València.